Υλικά
για ένα βάζο περίπου 600 ml
- 180 γρ. βρώμη
- 60 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 40 γρ. ηλιόσπορους
- 40 γρ. σταφίδες
- 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 60 γρ. φιστικοβούτυρο
- 30 ml ελαιόλαδο
- 60 ml σιρόπι αγαύης
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την γκρανόλα με φιστικοβούτυρο, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους, τις σταφίδες και τα κομμάτια σοκολάτα κουβερτούρας και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο, το ελαιόλαδο και το σιρόπι αγαύης. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Σε ένα μεγάλο ταψί ή στο ταψί του φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Στρώνουμε την γκρανόλα στο ταψί και με μία σπάτουλα την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντας την ελαφρά. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά. Στο μισό του χρόνου, ανοίγουμε το φούρνο και ανακατεύουμε, φροντίζοντας να την ξανά απλώσουμε στο ταψί.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε την γκρανόλα να κρυώσει τελείως. Την αποθηκεύουμε σε αεροστεγές βάζο και μένει φρέσκια για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.
- Καλό είναι να μην παραψήσουμε την γκρανόλα και να τη βγάλουμε από το φούρνο μόλις πάρει χρώμα.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους ξηρούς καρπούς με άλλους της προτίμησής μας σε ανάλογες ποσότητες.
- Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε το φυστικοβούτυρο με ταχίνι ή άλλο βούτυρο καρπού καθώς επίσης και το σιρόπι αγαύης με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.