Υλικά

για ένα βάζο περίπου 600 ml

  • 180 γρ. βρώμη
  • 60 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 40 γρ. ηλιόσπορους
  • 40 γρ. σταφίδες
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 60 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml σιρόπι αγαύης
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την γκρανόλα με φιστικοβούτυρο, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους, τις σταφίδες και τα κομμάτια σοκολάτα κουβερτούρας και ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο, το ελαιόλαδο και το σιρόπι αγαύης. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Σε ένα μεγάλο ταψί ή στο ταψί του φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  6. Στρώνουμε την γκρανόλα στο ταψί και με μία σπάτουλα την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντας την ελαφρά. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά. Στο μισό του χρόνου, ανοίγουμε το φούρνο και ανακατεύουμε, φροντίζοντας να την ξανά απλώσουμε στο ταψί.
  7. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε την γκρανόλα να κρυώσει τελείως. Την αποθηκεύουμε σε αεροστεγές βάζο και μένει φρέσκια για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.
  • Καλό είναι να μην παραψήσουμε την γκρανόλα και να τη βγάλουμε από το φούρνο μόλις πάρει χρώμα.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους ξηρούς καρπούς με άλλους της προτίμησής μας σε ανάλογες ποσότητες.
  • Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε το φυστικοβούτυρο με ταχίνι ή άλλο βούτυρο καρπού καθώς επίσης και το σιρόπι αγαύης με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.