Υλικά

για περίπου 16 κομμάτια 

  • 700 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 400 γρ. πουρέ πατάτας
  • 400 γρ. κεφίρ
  • 8 γρ. μαγιά ξερή
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 8 γρ. αλάτι 

Prosecco από την Ιταλία και την ποικιλία Glera. Υψηλή οξύτητα, νότες εσπεριδοειδών, φίνος λεπτός αφρισμός και επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Matiu Brut Prosecco Superiore L’ Antica Quercia

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το πατατόψωμο βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε για 10-11 λεπτά.
  2. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε για μία ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.
  3. Αφού τη βγάλουμε από το ψυγείο, την κόβουμε σε μπάλες των 100 γρ..
  4. Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και ανάβουμε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
  5. Στη συνέχεια, αφαιρούμε από το τηγάνι και ψήνουμε τα πατατόψωμα στον φούρνο στους 180°C για 8 λεπτά.