Υλικά
για περίπου 16 κομμάτια
- 700 γρ. αλεύρι σκληρό
- 400 γρ. πουρέ πατάτας
- 400 γρ. κεφίρ
- 8 γρ. μαγιά ξερή
- 50 γρ. ζάχαρη
- 50 ml ελαιόλαδο
- 8 γρ. αλάτι
Prosecco από την Ιταλία και την ποικιλία Glera. Υψηλή οξύτητα, νότες εσπεριδοειδών, φίνος λεπτός αφρισμός και επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Matiu Brut Prosecco Superiore L’ Antica Quercia
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το πατατόψωμο βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε για 10-11 λεπτά.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε για μία ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.
- Αφού τη βγάλουμε από το ψυγείο, την κόβουμε σε μπάλες των 100 γρ..
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και ανάβουμε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Στη συνέχεια, αφαιρούμε από το τηγάνι και ψήνουμε τα πατατόψωμα στον φούρνο στους 180°C για 8 λεπτά.