Υλικά
- 500 γρ. αχλάδια
- 180 γρ. ζάχαρη
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- χυμό από ½ λεμόνι
- ½ φλ. νερό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μαρμελάδα αχλάδι καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κυβάκια.
- Βάζουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα τα αχλάδια, το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
- Αφήνουμε τη μαρμελάδα να σιγομαγειρευτεί για 20 λεπτά.
- Στο τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
- Μοιράζουμε καυτή τη μαρμελάδα σε γυάλινα βαζάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν αναποδογυρισμένα, για να παστεριωθούν.
- Αν θέλουμε τη μαρμελάδα εντελώς λεία, θα την πολτοποιοήσουμε με το ραβδομπλέντερ.
- Αν δεν θέλουμε να μαυρίσουν τα αχλάδια, όσο τα καθαρίζουμε τα βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε νερό με στημένο λεμόνι.
- Αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση των μπαχαρικών, μπορούμε να προσθέσουμε 2 αστεροειδείς γλυκάνισους ή ένα κομμάτι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ.