Παγωτίνια με 4 υλικά
Υλικά
  • 2 μπανάνες μεγάλες ώριμες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
  • 2-4 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα εύκολα παγωτίνια με 4 υλικά, κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν. Θα χρειαστούν περίπου 6 ώρες.
  2. Σε μπλέντερ χτυπάμε τις κατεψυγμένες μπανάνες μαζί με το γιαούρτι και το μέλι, να ομογενοποιηθούν.
  3. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ειδικές φόρμες σιλικόνης για παγωτίνια, τοποθετούμε ξυλάκια παγωτού και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
  4. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων και μόλις τα παγωτίνια μας είναι έτοιμα, τα ξεφορμάρουμε, τα βουτάμε στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  5. Τα βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για 5 λεπτά, ώστε να παγώσει τελείως η σοκολάτα και απολαμβάνουμε.

Όσο πιο ώριμες οι μπανάνες τόσο καλύτερο θα γίνει το παγωτό μας.