
Υλικά
- 2 μπανάνες μεγάλες ώριμες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
- 2-4 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
- 2 κ.σ. μέλι
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα εύκολα παγωτίνια με 4 υλικά, κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν. Θα χρειαστούν περίπου 6 ώρες.
- Σε μπλέντερ χτυπάμε τις κατεψυγμένες μπανάνες μαζί με το γιαούρτι και το μέλι, να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ειδικές φόρμες σιλικόνης για παγωτίνια, τοποθετούμε ξυλάκια παγωτού και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων και μόλις τα παγωτίνια μας είναι έτοιμα, τα ξεφορμάρουμε, τα βουτάμε στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Τα βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για 5 λεπτά, ώστε να παγώσει τελείως η σοκολάτα και απολαμβάνουμε.
Όσο πιο ώριμες οι μπανάνες τόσο καλύτερο θα γίνει το παγωτό μας.