Υλικά
  • 1 φύλλο έτοιμης ζύμης κουρού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 100 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 3 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τυρί τριμμένο (γκούντα, γραβιέρα ή τσένταρ)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Sauvignon Blanc με αρώματα εσπεριδοειδών, φρούτων του πάθους και νότες βανίλιας, πλούσια υφή και μακράς διάρκειας επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Sauvignon Blanc Fume - Κτήμα Άλφα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την κις λορέν με μανιτάρια και σπαράγγια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη, πιέζοντάς την καλά, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας.
  2. Τρυπάμε καλά τη ζύμη με ένα πιρούνι και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δόσεις, για 4-5 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
  4. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Απλώνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στη βάση της τάρτας και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
  6. Ψήνουμε την κις στον φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να πήξει η γέμιση και να ροδίσει η επιφάνεια.
  7. Αφήνουμε την κις να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση επιπλέον υλικά όπως μπέικον, πράσο ή καραμελωμένα κρεμμύδια.
  • Η τάρτα σερβίρεται ζεστή ή κρύα και είναι ιδανική και για lunch box του γραφείου.