
Υλικά
- 1 φύλλο έτοιμης ζύμης κουρού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 100 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 3 αυγά
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. τυρί τριμμένο (γκούντα, γραβιέρα ή τσένταρ)
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Sauvignon Blanc με αρώματα εσπεριδοειδών, φρούτων του πάθους και νότες βανίλιας, πλούσια υφή και μακράς διάρκειας επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Sauvignon Blanc Fume - Κτήμα Άλφα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την κις λορέν με μανιτάρια και σπαράγγια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη, πιέζοντάς την καλά, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας.
- Τρυπάμε καλά τη ζύμη με ένα πιρούνι και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δόσεις, για 4-5 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στη βάση της τάρτας και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
- Ψήνουμε την κις στον φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να πήξει η γέμιση και να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφήνουμε την κις να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση επιπλέον υλικά όπως μπέικον, πράσο ή καραμελωμένα κρεμμύδια.
- Η τάρτα σερβίρεται ζεστή ή κρύα και είναι ιδανική και για lunch box του γραφείου.