Σπιτικά πεϊνιρλί με κασέρι και αυγό
Υλικά

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 200 γρ. αλεύρι κίτρινο
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 100 ml γάλα χλιαρό
  • 230 ml νερό χλιαρό
  • 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα ή κατίκι
  • 100 ml γάλα
  • 4 αυγά μικρά

Για την επάλειψη και το σερβίρισμα

  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα ροζέ από το Παγγαίο με γευστική ένταση, φρουτώδη χαρακτήρα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Ροζέ - Κτήμα Βιβλία Χώρα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα πεϊνιρλί με αυγό και κασέρι, βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα άλευρα, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, ρίχνουμε μέσα τη μαγιά, τη ζάχαρη, το γάλα και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  3. Κατόπιν προσθέτουμε το νερό, το βούτυρο και ζυμώνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δε θα κολλάει στα τοιχώματα του κάδου.
  4. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό σημείο για 1 ώρα, να φουσκώσει.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί.
  6. Σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και με πλάστη ανοίγουμε κάθε ζυμαράκι σε οβάλ σχήμα, με πάχος περίπου 0,5 εκ.
  7. Μεταφέρουμε στο ταψί, απλώνουμε στις άκρες κάθε κομματιού περίπου 60 γρ. τριμμένο κασέρι, ανασηκώνουμε, γυρίζουμε και κλείνουμε, δημιουργώντας έναν κόθρο γεμιστό. Τραβάμε τις δύο άκρες και τις στρίβουμε, ώστε να μοιάζει το σχήμα με βαρκούλα.
  8. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γάλα. Μοιράζουμε από ¼ του μείγματος σε κάθε πεϊνιρλί.
  9. Προσθέτουμε όσο κασέρι μας έχει περισσέψει (περίπου η μισή ποσότητα), μοιράζοντας το όσο γίνεται ισομερώς σε κάθε πεϊνιρλί και αλείφουμε καλά τον κόθρο με βούτυρο.
  10. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και στη συνέχεια βγάζουμε τα πεϊνιρλί από τον φούρνο και με ένα κουταλάκι κάνουμε ένα άνοιγμα στη γέμιση και τοποθετούμε από ένα αυγό στο κάθε πεϊνιρλί.
  11. Αλείφουμε ξανά με βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το αυγό.
  12. Σερβίρουμε τα πεϊνιρλί πασπαλισμένα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μπορούμε να γεμίσουμε τα πεϊνιρλί με τυριά και αλλαντικά της επιλογής μας ή ακόμη και με κιμά.