Υλικά

για 10 παγωτά σάντουιτς 

Για τα μπισκότα (20 τεμάχια)

  • 200 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό
  • 100 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Φτιάχνουμε τα μπισκότα

  1. Για το παγωτό σάντουιτς με γέμιση βανίλια και μπισκότα φιστικοβούτυρου προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Βάζουμε σε μπολ το φιστικοβούτυρο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  5. Πλάθουμε 20 μικρές μπάλες (περίπου 25–30 γρ. η καθεμία) και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους.
  6. Πιέζουμε ελαφρά με πιρούνι να πλατύνουν και ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Για τη συναρμολόγηση των σάντουιτς

  1. Παίρνουμε ένα μπισκότο και βάζουμε πάνω του μια γεμάτη κουταλιά παγωτό. Καλύπτουμε με δεύτερο μπισκότο και πιέζουμε ελαφρά ώστε να απλωθεί το παγωτό.
  2. Ισιώνουμε τις άκρες με μαχαίρι ή σπάτουλα για καθαρό τελείωμα.
  3. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθούν.
  • Μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίσουμε περιμετρικά πολύχρωμη τρούφα, ψιλοκομμένα φιστίκια ή σταγόνες σοκολάτας.
  • Βγάζουμε τα σάντουιτς από την κατάψυξη 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα.