Υλικά
για 10 παγωτά σάντουιτς
Για τα μπισκότα (20 τεμάχια)
- 200 γρ. φιστικοβούτυρο απαλό
- 100 γρ. βούτυρο μαλακό
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
- 500 ml παγωτό βανίλια, ελαφρώς μαλακωμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Φτιάχνουμε τα μπισκότα
- Για το παγωτό σάντουιτς με γέμιση βανίλια και μπισκότα φιστικοβούτυρου προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
- Βάζουμε σε μπολ το φιστικοβούτυρο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Πλάθουμε 20 μικρές μπάλες (περίπου 25–30 γρ. η καθεμία) και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους.
- Πιέζουμε ελαφρά με πιρούνι να πλατύνουν και ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Για τη συναρμολόγηση των σάντουιτς
- Παίρνουμε ένα μπισκότο και βάζουμε πάνω του μια γεμάτη κουταλιά παγωτό. Καλύπτουμε με δεύτερο μπισκότο και πιέζουμε ελαφρά ώστε να απλωθεί το παγωτό.
- Ισιώνουμε τις άκρες με μαχαίρι ή σπάτουλα για καθαρό τελείωμα.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθούν.
- Μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίσουμε περιμετρικά πολύχρωμη τρούφα, ψιλοκομμένα φιστίκια ή σταγόνες σοκολάτας.
- Βγάζουμε τα σάντουιτς από την κατάψυξη 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα.