Υλικά

για 8 παγωτίνια

  • 2 μπανάνες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
  • ⅓ κούπα φουντουκοβούτυρο
  • ¼ κούπα γιαούρτι πλήρες
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. χαρουπάλευρο

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ.  λάδι καρύδας

Για το πασπάλισμα

  • 70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Για τα 8 παγωτίνια

  1. Αν δεν έχουμε ήδη κατεψυγμένες μπανάνες, τότε κόβουμε 2 μπανάνες σε φέτες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες. Αυτό το βήμα μπορούμε να το κάνουμε και από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις κατεψυγμένες μπανάνες, το φουντουκοβούτυρο, το γιαούρτι, το μέλι και το χαρουπάλευρο. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε 8 μικρές θήκες για παγωτίνια. Αν θέλουμε, πριν προσθέσουμε το παγωτό βάζουμε λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια με αλάτι.
  4. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες. 

Για την επικάλυψη

  1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας.
  3. Τοποθετούμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε στο μισό χρόνο.
  4. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα σοκολάτα και τη μεταφέρουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 3-4 λεπτά. Κατά τη διάρκεια ανακατεύουμε συχνά και δημιουργούμε ένα μείγμα με κομματάκια σοκολάτας που φροντίζουμε να έχουν καεί.  
  5. Μόλις τα κομματάκια σοκολάτας είναι έτοιμα, αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
  6. Μόλις είναι έτοιμα τα παγωτίνια μας τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα και έπειτα πασπαλίζουμε με τα κομματάκια καμμένης λευκής σοκολάτας.