
Υλικά
για 8 παγωτίνια
- 2 μπανάνες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
- ⅓ κούπα φουντουκοβούτυρο
- ¼ κούπα γιαούρτι πλήρες
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. χαρουπάλευρο
Για την επικάλυψη
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
Για το πασπάλισμα
- 70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Για τα 8 παγωτίνια
- Αν δεν έχουμε ήδη κατεψυγμένες μπανάνες, τότε κόβουμε 2 μπανάνες σε φέτες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες. Αυτό το βήμα μπορούμε να το κάνουμε και από το προηγούμενο βράδυ.
- Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις κατεψυγμένες μπανάνες, το φουντουκοβούτυρο, το γιαούρτι, το μέλι και το χαρουπάλευρο. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε 8 μικρές θήκες για παγωτίνια. Αν θέλουμε, πριν προσθέσουμε το παγωτό βάζουμε λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια με αλάτι.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Για την επικάλυψη
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων.
- Προσθέτουμε το λάδι καρύδας.
- Τοποθετούμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε στο μισό χρόνο.
- Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα σοκολάτα και τη μεταφέρουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 3-4 λεπτά. Κατά τη διάρκεια ανακατεύουμε συχνά και δημιουργούμε ένα μείγμα με κομματάκια σοκολάτας που φροντίζουμε να έχουν καεί.
- Μόλις τα κομματάκια σοκολάτας είναι έτοιμα, αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
- Μόλις είναι έτοιμα τα παγωτίνια μας τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα και έπειτα πασπαλίζουμε με τα κομματάκια καμμένης λευκής σοκολάτας.