Μπορείτε να κόψετε τα μπισκότα σε ό,τι σχήμα σας αρέσει, χρησιμοποιώντας κουπ-ατ ή απλά ένα ποτήρι. Ο χρόνος ψησίματος τους εξαρτάται από το μέγεθος των μπισκότων. Υπολογίστε ότι για μπισκότα διαμέτρου 4-5 εκ. θα χρειαστούν περίπου 9 λεπτά.

Για ακόμα πιο σοκολατένια γεύση, αφού κρυώσουν καλά, απλώστε πάνω τους λίγη πραλίνα φουντουκιού.

Μπισκότα σοκολάτας

Μπισκότα σοκολάτας

Υλικά

για 20-25 μπισκότα

  • 120 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 20 γρ. κόρν φλάουρ
  • 80 γρ. κακάο
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα εύκολα μπισκότα σοκολάτας, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. 
  2. Προσθέτουμε το αυγό, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα.
  3. Ρίχνουμε το κόρν φλάουρ, το κακάο και το μισό από το αλεύρι. Αφού ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα, μέχρι η ζύμη να μαζεύεται από τα τοιχώματα του μπολ στο κέντρο του, σαν μπάλα. Ίσως να μη χρειαστεί όλο το αλεύρι.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. 
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και δημιουργούμε δύο μπάλες. 
  6. Τοποθετούμε την πρώτη σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε από πάνω άλλο ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. 
  7. Με τον πλάστη ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα, πάχους περίπου 1 εκ. και κόβουμε τη ζύμη με κουπ-ατ.
  8. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 9-12 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να φαίνονται στεγνά στο κέντρο τους.