
Μπορείτε να κόψετε τα μπισκότα σε ό,τι σχήμα σας αρέσει, χρησιμοποιώντας κουπ-ατ ή απλά ένα ποτήρι. Ο χρόνος ψησίματος τους εξαρτάται από το μέγεθος των μπισκότων. Υπολογίστε ότι για μπισκότα διαμέτρου 4-5 εκ. θα χρειαστούν περίπου 9 λεπτά.
Για ακόμα πιο σοκολατένια γεύση, αφού κρυώσουν καλά, απλώστε πάνω τους λίγη πραλίνα φουντουκιού.
Υλικά
για 20-25 μπισκότα
- 120 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό
- 20 γρ. κόρν φλάουρ
- 80 γρ. κακάο
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα εύκολα μπισκότα σοκολάτας, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αυγό, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα.
- Ρίχνουμε το κόρν φλάουρ, το κακάο και το μισό από το αλεύρι. Αφού ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα, μέχρι η ζύμη να μαζεύεται από τα τοιχώματα του μπολ στο κέντρο του, σαν μπάλα. Ίσως να μη χρειαστεί όλο το αλεύρι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και δημιουργούμε δύο μπάλες.
- Τοποθετούμε την πρώτη σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε από πάνω άλλο ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
- Με τον πλάστη ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα, πάχους περίπου 1 εκ. και κόβουμε τη ζύμη με κουπ-ατ.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 9-12 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να φαίνονται στεγνά στο κέντρο τους.