Υλικά

Για τη ζύμη

  • 275 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 25 γρ. κακάο 
  • 150 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό μεγάλο
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 καψουλάκι βανιλίνης
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη διακόσμηση

  • φρούτα του δάσους (φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα, μύρτιλλα)

Ερυθρό, blend από Touriga Nacional και Touriga Francesca, με αρώματα φραγκοστάφυλου, κερασιού, βύσσινου, σοκολάτας και γλυκόριζας, πλούσιο με μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Ruby Port Fonseca Guimaraens
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις ατομικές τάρτες σοκολάτας με γκανάζ και φρούτα του δάσους κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τα κυβάκια του βουτύρου, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Χτυπάμε με το φτερό στη χαμηλή ταχύτητα, να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν ένα μείγμα σαν ψίχουλα.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, που θα μαζευτεί στο φτερό. 
  3. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, κάνουμε τη ζύμη μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και τη βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  4. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη. 
  5. Τα πλάθουμε σε μπάλες και με τον πλάστη, τα ανοίγουμε σε φύλλα. Καλύπτουμε με αυτά 8 ατομικές ταρτιέρες (πάτο και πλαϊνά) διαμέτρου 12 εκ. και περνάμε την ανάποδη του μαχαιριού γύρω από τις ταρτιέρες, κόβοντας όση ζύμη περισσεύει.
  6. Τρυπάμε παντού τη ζύμη με πιρούνι και αφήνουμε τις ταρτιέρες στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  8. Βγάζουμε τις ταρτιέρες από την κατάψυξη και τις ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
  9. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια να πάρει βράση και βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ. 
  10. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα στη σοκολάτα σε 2 δόσεις και ανακατεύουμε με μαρίζ να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το μέλι και ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
  11. Βγάζουμε τις τάρτες από τον φούρνο και μετά από λίγο τις ξεφορμάρουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. 
  12. Μοιράζουμε την γκανάζ στις τάρτες και αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί μέσα τους.
  13. Διακοσμούμε με φρούτα και σερβίρουμε αμέσως.