Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. κουρκουμάς
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. σόγια σος
- ½ κ.γ. κύμινο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μαρινάδα με γιαούρτι για κοτόπουλο και γαλοπούλα τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε να πάει η μαρινάδα παντού και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Σκουπίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μαρινάδα και αφήνουμε εκτός ψυγείου για 15 λεπτά πριν τα ψήσουμε.