Υλικά
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 45 ml ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο μικρές, ψιλοκομμένες ή λιωμένες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την κλασική βινεγκρέτ με μουστάρδα για πράσινη σαλάτα βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  2. Σταδιακά και ενώ χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέχρι ή υφή να δέσει και γίνει βελούδινη.
  3. Αποθηκεύουμε τη βινεγκρέτ σε αποστειρωμένο βάζο και ανακινούμε καλά πριν τη χρήση. Διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 7 ημέρες. 
  • Μπορούμε να παίξουμε με διάφορες μουστάρδες, πιο πικάντικες ή και με κόκκους, για να δώσουμε ωραία υφή.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ένα φρέσκο μυρωδικό ψιλοκομμένο, όπως άνηθο, μάραθο, θυμάρι ή εστραγκόν, που ταιριάζουν πολύ.