Για να φτιάξουμε τον πουρέ κολοκύθας, κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες και την ψήνουμε στο φούρνο χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα της, καθώς ξεφλουδίζεται πολύ εύκολα αφού ψηθεί. Σημειώνεται ότι τα 800 γρ. κολοκύθας, ζυγισμένη με τη φλούδα, βγάζουν περίπου 300 γρ. πουρέ.

Ιδανικά, ψήνουμε την κολοκύθα από την προηγούμενη μέρα και αφού την πολτοποιήσουμε, την αφήνουμε στο ψυγείο σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα υγρά της. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μη λασπώσει το κέικ.



 

Υλικά
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 80 ml γάλα
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 300 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Για το tres leches

  • 200 ml γάλα ζαχαρούχο
  • 150 ml γάλα εβαπορέ
  • 150 γάλα φρέσκο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το κέικ tres leches με κολοκύθα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
  2. Σε μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε ελαφρά με αυγοδάρτη και προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά.
  3. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τα μπαχαρικά και στο τέλος προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και τα καρύδια.
  5. Ανακατεύουμε για λίγο να ομογενοποιηθούν τα υλικά και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
  6. Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για 35-40 λεπτά.
  7. Στο μεταξύ σε μία κανάτα ανακατεύουμε τα τρία γάλατα και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
  8. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια με ένα ξυλάκι για σουβλάκια κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του.
  9. Ρίχνουμε το σιρόπι με τα γάλατα στο κέικ και το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να το απορροφήσει εντελώς.
  10. Προαιρετικά καλύπτουμε το κέικ με σαντιγί, πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και σερβίρουμε.