Gluten free κράκερ

Υλικά

για 30 κράκερ

  • ½ φλ. λιναρόσπορο αλεσμένο
  • 4 κ.σ. σπόρους τσία
  • ½ φλ. σουσάμι
  • ¼ φλ. ηλιόσπορο
  • ¼ φλ. κολοκυθόσπορο
  • ½ φλ. βρώμη
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 ¼ φλ. νερό βραστό

Για το ντιπ αβοκάντο

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • ⅓ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα gluten free κρακεράκια με σπόρους βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλους τους σπόρους, μαζί με τα μυρωδικά.
  2. Προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, ώστε να απορροφήσουν οι σπόροι τα υγρά και να πήξει το μείγμα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
  4. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώνουμε το μείγμα σε λεπτή στρώση (περίπου 0,5 εκ.). Αν χρειάζεται βάζουμε από πάνω ένα επιπλέον αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το απλώνουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη, ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος παντού.
  5. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. Έπειτα βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια με ένα μαχαίρι.
  6. Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν τα κρακεράκια και να γίνουν τραγανά.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.
  8. Για να φτιάξουμε το ντιπ αβοκάντο, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και χτυπάμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  9. Βάζουμε τα κρακεράκια σε πιατέλα και συνοδεύουμε με το ντιπ αβοκάντο.