Η συνταγή παρόλο που έχει πολλά στάδια και πολλά υλικά είναι απλή και εύκολη. Ακόμα και την κρέμα φιστικιού Αιγίνης δεν θα δυσκολευτείς να τη βρεις μετά το χαμό που έχει κάνει η viral Dubai chocolate.
Και μερικές χρήσιμες συμβουλές πριν το ξεκινήσεις:
- Για το καλύτερο και πιο νόστιμο αποτέλεσμα καλό είναι να κόψεις το φύλλο κρούστας σε πολύ μικρά κομμάτια, και αν έχεις λίγο χρόνο να το αφήσεις μερικά λεπτά να ξεραθεί πριν το ρίξεις στο τηγάνι.
- Ακόμα μη βάλεις όλη την ποσότητα από το φύλλο στο τηγάνι ταυτόχρονα, αλλά πρόσθεσε το σε δύο ή τρεις δόσεις για να ξεροψηθεί σωστά.
- Τέλος, μη φτιάξεις την γκανάζ πριν παγώσει καλά το παγωτό, γιατί θα πήξει και δεν θα μπορέσεις να την απλώσεις στην επιφάνεια του.
Υλικά
για μια στρογγυλή φόρμα 25 εκ.
Για τη βάση μπισκότου
- 300 γρ. μπισκότα τύπου Oreo
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- φύλλο με κρέμα φιστικιού
- 250 γρ. φύλλο κρούστας, 4 φύλλα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 200 γρ. κρέμα φιστικιού Αιγίνης
Για το παγωτό cheesecake σοκολάτα
- 500 γρ. τυρί mascarpone
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 500 ml κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά
Για τη γκανάζ σοκολάτας
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ μέλι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Φτιάχνουμε τη βάση: Για το Dubai chocolate cheesecake θρυμματίζουμε τα μπισκότα σ' ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να ενωθούν.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαστάσεων περίπου 25 εκ. και ρίχνουμε τα μπισκότα. Πιέζουμε πολύ καλά να κολλήσουν στη βάση και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο.
- Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε μικρά κομμάτια και σ' ένα τηγάνι ρίχνουμε βούτυρο και τα κομμάτια φύλλου κρούστας. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεροψηθεί και να πάρει χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε την κρέμα φιστικιού και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα με το φύλλο πάνω στη βάση μπισκότου, στρώνουμε με ένα κουτάλι και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα για το παγωτό.
- Συνεχίζουμε φτιάχνοντας το παγωτό cheesecake σοκολάτα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το mascarpone και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε μία ελαφριά σαντιγί, την προσθέτουμε στο μείγμα με το τυρί και ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την στρώση του φύλλου με την κρέμα φιστικιού και βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
- Τελειώνουμε με τη γκανάζ σοκολάτας: Όταν το cheesecake έχει παγώσει εντελώς ετοιμάζουμε την γκανάζ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, προσέχοντας να μη βράσει και ρίχνουμε μέσα την τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα, το βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα κουβερτούρα και να έχουμε μία γυαλιστερή και απαλή κρέμα.
- Καλύπτουμε το παγωτό με τη γκανάζ και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το mascarpone με τυρί κρέμα.