Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Ενέργεια: 145 kcal
Υδατάνθρακες: 25 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.
Λιπαρά: 4.6 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.2 γρ.
Υλικά
για 16 κομμάτια
Για τα brownies
- 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
- 2 αυγά
- 35 γρ. κακάο άγλυκο
- 80 γρ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή
- 2-4 κ.σ. γάλα καρύδας ή αμυγδάλου ή ρυζιού
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 40 γρ. σταγόνες σοκολάτας μαύρης
- λίγο αλάτι
Για τo γλάσο
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
- 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Για τα brownies
- Για τα brownies χριστουγεννιάτικα δεντράκια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Βάζουμε σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
- Στο τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Σε ένα ταψάκι διαστάσεων 20x25 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε μέσα το μείγμα για τα brownies.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 25 λεπτά και στη συνέχεια κόβουμε το brownie σε 12 ίσα τριγωνάκια.
Για το γλάσο
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και διακοσμούμε τα δεντράκια.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε σε κάθε δεντράκι από ένα ξυλάκι παγωτού.
Μάνος Δημητρούλης