Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 145 kcal
Υδατάνθρακες: 25 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.
Λιπαρά: 4.6 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.2 γρ.
 

Υλικά

για 16 κομμάτια 

Για τα brownies

  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
  • 2 αυγά
  • 35 γρ. κακάο άγλυκο
  • 80 γρ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή
  • 2-4 κ.σ. γάλα καρύδας ή αμυγδάλου ή ρυζιού
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. σταγόνες σοκολάτας μαύρης
  • λίγο αλάτι

Για τo γλάσο

  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
  • 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Για τα brownies

  1. Για τα brownies χριστουγεννιάτικα δεντράκια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Βάζουμε σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
  3. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  4. Σε ένα ταψάκι διαστάσεων 20x25 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε μέσα το μείγμα για τα brownies.
  5. Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 25 λεπτά και στη συνέχεια κόβουμε το brownie σε 12 ίσα τριγωνάκια.

Για το γλάσο

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  2. Ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και διακοσμούμε τα δεντράκια.

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε σε κάθε δεντράκι από ένα ξυλάκι παγωτού.