Υλικά
για 15-18 κομμάτια
- 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
- 1 βάζο έτοιμη πραλίνα φουντουκιού
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας, μεταφέροντάς τα από το προηγούμενο βράδυ στη συντήρηση του ψυγείου. Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία, αφήνουμε τη ζύμη εκτός ψυγείου για 15 λεπτά.
- Τοποθετούμε στον πάγκο μπροστά μας ένα ρηχό ταψί και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο μέσα στο ταψί, με τη μικρή πλευρά κάθετα μπροστά μας. Το ισιώνουμε, αφαιρώντας από τη μια πλευρά μια λωρίδα από την οποία θα κόψουμε αστεράκια με το κουπ-πατ.
- Αλείφουμε όλη την επιφάνειά του φύλλου με την πραλίνα, απλώνοντάς τη προσεκτικά με σπάτουλα.
- Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και το τοποθετούμε προσεκτικά πάνω από το πρώτο, αφού αφαιρέσουμε και από εκείνο μια λωρίδα από την οποία θα κόψουμε επίσης αστεράκια.
- Πιέζουμε ελαφρά, να κολλήσουν μεταξύ τους τα φύλλα και αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC.
- Παίρνουμε έναν χάρακα και προσεκτικά χαράζουμε τη σφολιάτα κάθετα από τη μικρή πλευρά της και την κόβουμε σε λωρίδες πάχους 2 εκ.
- Παίρνουμε μια-μια τις λωρίδες της σφολιάτας, τις διπλώνουμε με τρόπο που να θυμίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα και τις περνάμε σε ξύλινα καλαμάκια.
- Τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ενδιάμεσα τοποθετούμε αστεράκια που κόβουμε με κουπ-πατ.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30' περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη.
- Μπήγουμε στην κορυφή κάθε δέντρου από ένα αστεράκι ζύμης και σερβίρουμε τα δεντράκια πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνη.