Μετά την Αγία Παρασκευή, ξεκινά αυτό που λέμε Ανατολική Αττική, ένας ολόκληρος κόσμος δηλαδή, με περιοχές που οι κάτοικοι του κέντρου και των περιχώρων ακόμη κι αν γνωρίζουμε, δεν συνηθίζουμε να βγαίνουμε. Λάθος μας, γιατί με το που περνάμε το Σταυρό, οι ρυθμοί της πόλης και οι δικοί μας πέφτουν, οι όροφοι των κτιρίων λιγοστεύουν, οι αυλές μεγαλώνουν κι όλα γίνονται πιο χαλαρά.

Για του λόγου το αληθές, το Πικέρμι το βρίσκουμε πάνω στη Λεωφόρο Μαραθώνος, καθ’ οδόν για τη Ραφήνα και τη Νέα Μάκρη, αφήνοντας πίσω μας την Παλλήνη και το άγαλμα του Φειδιππίδη, όμως την απόσταση των 20 χλμ που απέχει από την Αθήνα η Αττική οδός την έκανε μόλις 25 λεπτά. Ο οικισμός απλώνεται από τις νοτιοανατολικές πλαγιές της Πεντέλης ως τη Ραφήνα, αλλά η καρδιά του χτυπά στο Εμπορικό Κέντρο του Πικερμίου, το οποίο είναι χτισμένο απέναντι ακριβώς από την Πλατεία και την εκκλησία του Αγίου Χριστόφορου και στεγάζει ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα, cafe κι ένα steak house. 

Γι' αυτό το steak house, το Meat the Stars ξεκινήσαμε ένα βράδυ Παρασκευής και δεν το μετανιώσαμε καθόλου. Κατά πρώτον παρκάραμε με άνεση στο πάρκινγκ που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτιρίου, κατά δεύτερον μας υποδέχτηκαν ζεστά και ανθρώπινα και κατά τρίτον, με το καλησπέρα μπήκαμε αμέσως σε εορταστικό mood. Ιδιοκτήτες του εστιατορίου είναι η Χριστίνα Λαμπίρη και ο σύζυγός της Θανάσης Αδαμόπουλος - γέννημα θρέμμα της περιοχής, επιτυχημένος επιχειρηματίας και πρώην κοινοτάρχης Πικερμίου, πριν γίνει Δήμος Πικερμίου-Ραφήνας. Μπορεί ο Θανάσης να είναι καλός φίλος από τα παλιά, όμως η Χριστίνα που έχει το εστιατόριο πάνω της, το έχει μετατρέψει σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο που πραγματικά το νιώθει σαν το σπίτι της. Έτσι σε υποδέχεται η ίδια, σαν φιλοξενούμενό της! Για να μην αναφερθώ στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που έχει κάνει, στολίζοντας το μαγαζί με φωτάκια, μαξιλαράκια, Αγιοβασίληδες, μπάλες και γιρλάντες…

Ο χώρος 

Meat the stars

Ο προθάλαμος περιτριγυρίζεται από μια όμορφη ξύλινη τζαμαρία.

Meat the stars

Η Χριστίνα που έχει το εστιατόριο πάνω της, το έχει μετατρέψει σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο.

Meat the stars

Ο προθάλαμος που περιτριγυρίζεται από μια όμορφη ξύλινη τζαμαρία είναι η πρώτη εντύπωση που παίρνεις από τον χώρο και σε βάζει αμέσως στο νόημα γιατί είναι ιδιαίτερα όμορφη και ζεστή με το ξύλινο παρκέ της, τους δερμάτινους καναπέδες και τα καλαίσθητα τραπεζοκαθίσματα, στρωμένα στην εντέλεια. Γενικά όλο το μαγαζί είναι ντυμένο με πέτρα, ξύλο και δέρμα και παραπέμπει σε αμερικάνικο steak house.

Ο ζεστός φωτισμός δίνει μεγάλη γλύκα στην ατμόσφαιρα, το παλιό φλιπεράκι και οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους βάζουν τη ρετρό πινελιά τους, όμως την καρδιά σου θα κλέψει η πριβέ τραπεζαρία στο υπόγειο, με την πλούσια κάβα των κρασιών αλλά και το ψυγείο ωρίμασης όπου βρίσκεις κρέατα από ιδιαίτερες ράτσες που προέρχονται από Αμερική, Γαλλία, Ουρουγουάη και ιδιαίτερες κοπές. 

Τι δοκιμάσαμε

Κάτι τέτοιες βραδιές η καλύτερή μου είναι να βρίσκομαι με καλή και κυρίως μεγάλη παρέα, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε πολλά πιάτα του καταλόγου. Ξεκινήσαμε με μια πλούσια σαλάτα που μέσα της χωρούσε όλες τις πρασινάδες της εποχής, ψητές πιπεριές και κατσικίσιο τυρί και περάσαμε στο ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο που ήταν πλούσιο σε υφή με έντονο άρωμα τρούφας. Μας το σέρβιραν παρέα με ένα αυγό ποσέ και τραγανά κράκερς παρμεζάνας.

Συνεχίσαμε με carpaccio μοσχαριού. Οι λεπτότατες φέτες του μαρινάρονται με τέσσερα μπαχαρικά κι ανθό αλατιού, σερβίρονται με διάφανες φετούλες γραβιέρας Κρήτης, μαγιονέζα τρούφας και τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ. Το μοσχαρίσιο συκώτι ψήθηκε αριστουργηματικά πάνω σε μονόλιθο, όπως ακριβώς το ζητήσαμε και σερβιρίστηκε με ωραίο λαδολέμονο. 

Meat the stars

Ο κατάλογος καλύπτει άνετα όλα τα βαλάντια και τα γούστα.

Meat the stars σαλάτα

Οι σαλάτες του Meat the Stars ανοίγουν νόστιμα κάθε γεύμα.

Η μοσχαρίσια tomahawk επίσης ψήθηκε τέλεια και κατέφτασε στο τραπέζι με τρέιλερ που έσπρωξε ως εμάς ο πεπειραμένος σερβιτόρος, ο οποίος στη συνέχεια την τεμάχισε μπροστά μας ωσάν χειρουργός και μας τη σέρβιρε σε πιατέλα μαζί με τα παρελκόμενα και τις γαρνιτούρες της, δηλαδή άψογα ψημένα λαχανικά και τέλεια τηγανισμένες πατάτες. Το ίδιο σκηνικό ακολούθησε και με το flap steak Ουραγουάης.

Γενικότερα, στα κρέατα κοπής εδώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία και εξαιρετική ποιότητα, τα διαλέγουν προσεκτικά από τους καλύτερους προμηθευτές και τα ψήνουν στην εντέλεια, έτσι ώστε αν είσαι φίλος, πραγματικά να απολαμβάνεις το απόλυτο! 

Meat the stars

Η μοσχαρίσια tomahawk ψήθηκε τέλεια. Κατέφτασε στο τραπέζι με τρέιλερ και ο πεπειραμένος σερβιτόρος την τεμάχισε μπροστά μας.

Βέβαια, πέρα από τις Limousin για 2 άτομα, τις premium porterhouse Αμερικής, τα μπιφτέκια black angus, την picanha, τα chateaubriand ή το rib eye από ιαπωνικό kobe, ο κατάλογος καλύπτει όλα τα βαλάντια και τα γούστα, έτσι μπορείς κάλλιστα να κάνεις πιο οικονομικές επιλογές, όπως τα ωραία τους κεφτεδάκια, τις πατάτες με αυγά, κάποιο από τα μπέργκερ τους, τα μοσχαρίσια μάγουλα παρέα με ζυμαρικά ή ριζότο μανιταριών - αν δεν είσαι καθόλου του κρέατος.

Meat the stars

Γενικότερα, στα κρέατα κοπής εδώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία και εξαιρετική ποιότητα.

Meat the stars

Η Χριστίνα σε υποδέχεται η ίδια, σαν φιλοξενούμενό της.

Meat the stars

Το θεσπέσιο αρμενοβίλ.

Όπως και να έχει, στο τέλος όλοι τα βρίσκουν πάνω από το θεσπέσιο αρμενοβίλ τους και το τιραμισού. Το ίδιο συνέβη και σε εμάς…

Γενικά, το Meat the stars είναι μια πολύ comfort και value for money πρόταση σε μια γειτονιά που δεν έχουμε συνηθίσει να πολυβγαίνουμε, όμως μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Meat The Stars 

 

Λεωφ. Μαραθώνος 63, Πικέρμι

 

Τηλέφωνο: 210-60.39.417

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 18:00-01:00, Κυριακή 13:00-18:00
Κόστος: 30-40 ευρώ / άτομο, χωρίς κρασί