Η αλήθεια είναι πως μετά τη λαίλαπα με τα μεζεδοπωλεία και τις γαστροταβέρνες, δεύτερα στη λίστα με τα μαγαζιά που ξετρυπώνουν δίχως αύριο στην Αθήνα είναι τα wine bars. Και κάπως έτσι, όλοι ξαφνικά αρχίζουμε να αγαπάμε και να μαθαίνουμε για το κρασί. Έτσι κάπως βρέθηκα ένα βράδυ καθημερινής στο Bobo winebar, που βρίσκεται στο Κουκάκι, απέναντι από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. 

Πρόκειται για ένα μαγαζί που υπάρχει σίγουρα εδώ και κάποια χρόνια στην περιοχή και απλώς εγώ δεν έτυχε να το επισκεφτώ νωρίτερα, ενώ είχα ακούσει πολύ θετικά σχόλια από φίλους μου που είχαν πάει. Αυτό που με κέρδισε στο συγκεκριμένο μαγαζί από τη στιγμή που κάτσαμε στο τραπέζι ήταν το ευγενέστατο και φιλικό προσωπικό. Χωρίς καμία έπαρση - γιατί κι αυτό πλέον δεν θεωρείται αυτονόητο - ήταν πολύ πρόθυμο να μοιραστεί μαζί μας πληροφορίες γύρω από το κρασί και τις διάφορες ετικέτες που έχουν στην κάβα. 

Bobos wine bar

Στην κάβα τους θα βρεις διάφορες επιλογές και από τον ελληνικό και από τον ξένο αμπελώνα.

Bobos wine bar

Το στέκι που έψαχνες για χαλαρό κρασί με την παρέα στο Κουκάκι.

Εμείς λοιπόν μετά από μια κουβέντα που είχαμε με τη Μαρία, από την ομάδα του Bobo, καταλήξαμε να πάρουμε ένα μπουκάλι Sauvignon Blanc της Νέας Ζηλανδίας, που ήρθε στην πιο σωστή θερμοκρασία για τη ζέστη που είχε εκείνο το βράδυ η πόλη και μάλιστα ήταν όπως ακριβώς περιμέναμε και είχαμε προϊδεαστεί. Λογικό βέβαια, γιατί αυτού του είδους οι ετικέτες ανήκουν στα «κρασιά του Νέου Κόσμου», όπως χαρακτηρίζονται επομένως έχουν πιο γεμάτο σώμα, πιο τολμηρές γεύσεις φρούτων και λόγω του θερμότερου κλίματος έχουν πιο υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Στην κάβα τους θα βρεις 130 ετικέτες και 30 επιλογές για να πιεις σε ποτήρι, που ανανεώνονται κάθε μήνα. Περίπου το 60% είναι από τον ελληνικό αμπελώνα και το υπόλοιπο 40% από τον διεθνή, ενώ όλες οι ετικέτες είναι διαθέσιμες και για αγορά, γεγονός πολύ σημαντικό αν σου αρέσει κάποιο κρασί αρκετά, ώστε να πάρεις και για το σπίτι. Σομελιέ είναι ο Βασίλης Δήμος, υπεύθυνος και για τις γνώσεις και τα πρόσωπα από τα οποία απαρτίζεται η ομάδα και από εκεί μπορείς να καταλάβεις ότι γίνεται πραγματικά σοβαρή και λεπτομερής δουλειά. 

Bobos wine bar

Μπορείς να επιλέξεις και διάφορα πιάτα για να συνοδεύσεις το κρασί σου.

Bobos wine bar

Και βέβαια, υπάρχουν και πιο premium επιλογές.

Μπορείς να επιλέξεις και διάφορα πιάτα για να συνοδεύσεις το κρασί σου. Στην κουζίνα βρίσκεται ο Γιώργος Αρκελέ, που έχει εμπειρία από εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στο Λονδίνο. Έτσι, ενώ μιλάμε για wine bar, το φαγητό όχι μόνο πρωταγωνιστεί, αλλά ξεχωρίζει και για την ποιότητα των πρώτων υλών του. Θα βρεις από χούμους με μαριναρισμένο κολοκύθι, μπούκοβο και αλατισμένο καρύδι με θυμάρι, μέχρι μπέργκερ τόνου, αλλά και κουνουπίδι καψαλισμένο, με φουντούκι δημητριακά και λάδι παντζαριού.

Bobos wine bar

Πανακότα καραμέλα με φυστίκι Αιγίνης.

Bobos wine bar

Κουνουπίδι καψαλισμένο, με φουντούκι δημητριακά και λάδι πατζαριού.

Εμείς δοκιμάσαμε για αρχή μια burrata με αντίδια, ντοματίνια, προσούτο και πέστο, που ήταν αρκετά δροσιστική και πλήρης και έπειτα συνεχίσαμε με μια pinsa με prosciutto, mozzarella και λάδι λευκής τρούφας, ενώ το γεύμα μας ολοκληρώθηκε με μια ταλιάτα από μοσχάρι ελληνικής εκτροφής και ωρίμανσης που ήταν πραγματικά όνειρο. 

Γενικά, έχει συγκεκριμένα πιάτα από τα οποία μπορείς να επιλέξεις, αλλά με βάση όσα μοιραστήκαμε και δοκιμάσαμε εμείς, είμαι σίγουρη πως και οι υπόλοιπες επιλογές θα είναι εξίσου νόστιμες και πολύ προσεγμένες. 

Και κλείνοντας νιώθω την ανάγκη να πω πως μία περιοχή όπως το Κουκάκι, που αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς ταξιδιώτες, αξίζει να διαθέτει στέκια που σέβονται τον κόσμο τους, αναδεικνύουν την ελληνική κουζίνα και συνεργάζονται με μικρούς παραγωγούς, χαρακτηριστικά που διαθέτει σίγουρα το Bobo.

Bobo winebar

 

Αναστασίου Ζίννη 36, Κουκάκι
 

Τηλέφωνο: 210-92.44.244

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή 17:00-01:30