Στη γραφική, κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας βρέθηκαν πρόσφατα και οι άνθρωποι της εκπομπής «Όπου Υπάρχει Ελλάδα», στο πλαίσιο του οδοιπορικού τους στο Πήλιο. Στην πλατεία με την υπέροχη θέα, ο επισκέπτης συναντάει τον επιβλητικό πλάτανο ηλικίας 1.200 ετών, τη μαρμάρινη κρήνη του 1809, την εκκλησία του Αϊ-Γιάννη του Πρόδρομου του 1792 με λιθανάγλυφα του λαϊκού γλύπτη Θεοδόσιου και φυσικά ταβέρνες που σερβίρουν παραδοσιακά πιάτα.
Σε αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό λοιπόν, βρέθηκαν η Ευλαμπία Ρέβη και Γιώργος Κουρδής και πέρα από το να θαυμάσουν τη συγκλονιστική θέα, δεν παρέλειψαν να γευτούν και παραδοσιακές νοστιμιές του τόπου.
Οι παρουσιαστές της εκπομπής συνομίλησαν με τον Σάκη Νεπή, υπάλληλο του εστιατορίου Κεντρικόν και δοκίμασαν χειροποίητη κοπανιστή και φυσικά, το διάσημο πηλιορείτικο σπεντζοφάι, που φτιάχνεται με χωριάτικα λουκάνικα και πιπεριές και είναι πραγματικά ένας από τους νοστιμότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το κρασί σου. Μάλιστα, όπως ανέφερε στην κάμερα της εκπομπής ο Σάκης, σερβίρουν και αγνό, βιολογικό κρασί φυσικά από ντόπια σταφύλια.
Τώρα αν το εστιατόριο σου φαίνεται οικείο, αλλά δεν έχει τύχει ποτέ να επισκεφθείς τη Μακρινίτσα, τότε μάλλον το θυμάσαι από την ελληνική ταινία «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά», με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη, όπου παρουσιαζόταν ως το «καφενείο του Γαρμπή».
Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τα πλάνα το ζηλέψαμε αυτό το σπεντζοφάι, ωστόσο επειδή δεν έχουμε προγραμματίσει άμεσα μία επίσκεψη στο βουνό των Κενταύρων - πιθανότατα ούτε και εσύ -, είπαμε να φτιάξουμε ένα δικό μας σπεντζοφάι, λίγο διαφορετικό και θαλασσινό. Το σπεντζοφάι με γαρίδες μπορεί να ξεφεύγει από την κλασική συνταγή, όμως πίστεψέ μας αξίζει να το δοκιμάσεις.