Υλικά
για μία στρογγυλή φόρμα για κέικ
- 240 ml γάλα αμυγδάλου
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 55 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 60 ml ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή ή καρύδας
- ¼ κ.γ. αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το vegan κέικ αμυγδάλου, βάζουμε σε μία κούπα το γάλα αμυγδάλου μαζί με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
- Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι αμυγδάλου, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
- Στον κάδο του μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα υγρά στοιχεία εναλλάξ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μία καλά αλευροβουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά.