Υλικά
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κ.σ. σπόροι κόλιανδρου, αλεσμένοι
- 2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- ½ πιπεριά καυτερή, κομμένη σε ροδέλες
- 300 ml κρασί λευκό
- 1 φλ. γάλα καρύδας
- 1 lt νερό βραστό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- κόλιανδρος φρέσκος
- θυμάρι φρέσκο
- ψωμί φρυγανισμένο
- πίκλες καρότου
Ένα λευκό Gewurztraminer με spicy χαρακτήρα. Οι προτάσεις του WSPC: Gewurztraminer - Λαλίκου ή Gewurztraminer - Emile Beyer από την Αλσατία
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για να φτιάξουμε την πικάντικη βελουτέ καροτόσουπα με γάλα καρύδας, σε μία μεσαία κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον αλεσμένο κόλιανδρο, το τζίντζερ, την καυτερή πιπεριά, ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γάλα καρύδας, το βραστό νερό και αλάτι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ κάνουμε τη σούπα μας βελουτέ.
- Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο, θυμάρι, πίκλες καρότου και φρυγανισμένο ψωμί.