
Υλικά
Για τη βάση
- 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
- 500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 2 αυγά + 1 κρόκο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 1 κ.γ. κόρν φλάουρ
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 λοβό βανίλιας ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ. αλάτι
Λευκό, γλυκό Μοσχάτο με κομψά αρώματα μελιού και λεμονιού, αχλαδιού και μήλου, με φρέσκια οξύτητα και μακρά διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: The Sweet Muse - Muses Estate
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το NY Cheesecake προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να φαίνεται υγρό όλο το μείγμα.
- Καλύπτουμε με το μείγμα του μπισκότου τον πάτο μιας φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 22-24 εκ. και τη βάζουμε στην κατάψυξη.
- Στο μεταξύ ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και αφρατεύουμε με το σύρμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά, αφήνοντας κάθε φορά να ενσωματωθεί το αυγό που προσθέτουμε πριν ρίξουμε το επόμενο.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κoρν φλάουρ, τους σπόρους της φυσικής βανίλιας ή το εκχύλισμα, τον χυμό λεμόνι και το αλάτι, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2' σε χαμηλή ταχύτητα, να ενσωματωθούν όλα τα υλικά σε ένα αφράτο μείγμα.
- Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη, αδειάζουμε μέσα την κρέμα τυριού και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά. Μέσα στο φούρνο τοποθετούμε και ένα μικρό πυρίμαχο μπολ, γεμάτο ζεστό νερό.
- Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει, εκτός ψυγείου, για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν ξεφορμάρουμε, μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Μπορούμε να σερβίρουμε το cheesecake με μαρμελάδα και φρέσκα κόκκινα φρούτα.