Υλικά

Για τη βάση

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα

  • 500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 αυγά + 1 κρόκο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 κ.γ. κόρν φλάουρ
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 λοβό βανίλιας ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Λευκό, γλυκό Μοσχάτο με κομψά αρώματα μελιού και λεμονιού, αχλαδιού και μήλου, με φρέσκια οξύτητα και μακρά διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: The Sweet Muse - Muses Estate
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το NY Cheesecake προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να φαίνεται υγρό όλο το μείγμα.
  3. Καλύπτουμε με το μείγμα του μπισκότου τον πάτο μιας φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 22-24 εκ. και τη βάζουμε στην κατάψυξη.
  4. Στο μεταξύ ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και αφρατεύουμε με το σύρμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά, αφήνοντας κάθε φορά να ενσωματωθεί το αυγό που προσθέτουμε πριν ρίξουμε το επόμενο.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κoρν φλάουρ, τους σπόρους της φυσικής βανίλιας ή το εκχύλισμα, τον χυμό λεμόνι και το αλάτι, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2' σε χαμηλή ταχύτητα, να ενσωματωθούν όλα τα υλικά σε ένα αφράτο μείγμα.
  6. Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη, αδειάζουμε μέσα την κρέμα τυριού και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά. Μέσα στο φούρνο τοποθετούμε και ένα μικρό πυρίμαχο μπολ, γεμάτο ζεστό νερό.
  7. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει, εκτός ψυγείου, για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν ξεφορμάρουμε, μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Μπορούμε να σερβίρουμε το cheesecake με μαρμελάδα και φρέσκα κόκκινα φρούτα.