Υλικά
για 6 βαζάκια περίπου 250-300 ml το καθένα
- 500 γρ. αμύγδαλα, ωμά με τη φλούδα (ή άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας)
- 3 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. τσίλι (προαιρετικό)
- 1 κ.σ. δενδρολίβανο φρέσκο, λεπτοκομμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα γλυκοαλμυρά αμύγδαλα με μέλι, μπαχαρικά και μυρωδικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Ανακατεύουμε σε μπολ το μέλι με το λάδι και όλα τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά.
- Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου.
- Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και στη συνέχεια τα βάζουμε σε βαζάκια.
- Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, αφήνουμε τους καρπούς να κρυώσουν τελείως πριν σφραγίσουμε τα βάζα.
- Αφού κρυώσουν μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά φρέσκα φύλλα δενδρολίβανο για επιπλέον άρωμα και χρώμα.
Αμαρυλλίς Τσέγκου