Υλικά

για 2 φρατζόλες

  • 500 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml γάλα
  • 130 γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 70 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • ½  κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
  • ¼ κ.γ. μαχλέπι τριμμένο
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 40 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 50 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 20 γρ. κάσιους χοντροκομμένα
  • 20 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
  • 20 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Για το γαρνίρισμα 

  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το χριστουγεννιάτικο γλυκό ψωμί ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και την Καστανή Ζάχαρη Fytro ώστε να είναι χλιαρά.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάτε ελαφρά με σύρμα.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ και τα μπαχαρικά.
  4. Ρίχνουμε τα δύο μείγματα στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα και ζυμώνουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  6. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρά βουτυρωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και πλάθουμε δύο φρατζόλες. Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  9. Βάζουμε τα ψωμιά στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
  10. Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.