Υλικά
  • 130 γρ. αλεύρι για κέικ
  • 200 γρ. τυρί cottage
  • 1 μπανάνα ώριμη
  • 40 γρ. σταγόνες σοκολάτα
  • 1 αυγό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα πρωτεϊνικά bagels με σοκολάτα ετοιμάζουμε τη ζύμη: σε πολυκόφτη ρίχνουμε το τυρί cottage και το χτυπάμε καλά.
  2. Λιώνουμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι.
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τυρί cottage, τη μπανάνα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια ή ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να είναι τα  bagels και πλάθουμε τα ψωμάκια, δημιουργώντας μία τρύπα στη μέσα.
  6. Αλείφουμε το κάθε ψωμάκι με αυγό.
  7. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 20 -25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  8. Απολαμβάνουμε ζεστά ή τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο για 2 ημέρες. Για να τα απολαύσουμε ξανά μπορείς να τα ζεστάνουμε στην τοστιέρα.
  • Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο air fryer στους 180°C για 12-15 λεπτά.
  • Δεν πρέπει να τα ζυμώσουμε πολύ για να βγουν αφράτα και μπορούμε να τα καταψύξουμε όταν κρυώσουν εντελώς.
  • Τα σερβίρουμε με βούτυρο και μέλι. Αν τα κάνουμε αλμυρά, τα γεμίζουμε με ό,τι τραβάει η όρεξη μας.