Υλικά
- 130 γρ. αλεύρι για κέικ
- 200 γρ. τυρί cottage
- 1 μπανάνα ώριμη
- 40 γρ. σταγόνες σοκολάτα
- 1 αυγό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα πρωτεϊνικά bagels με σοκολάτα ετοιμάζουμε τη ζύμη: σε πολυκόφτη ρίχνουμε το τυρί cottage και το χτυπάμε καλά.
- Λιώνουμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τυρί cottage, τη μπανάνα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια ή ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να είναι τα bagels και πλάθουμε τα ψωμάκια, δημιουργώντας μία τρύπα στη μέσα.
- Αλείφουμε το κάθε ψωμάκι με αυγό.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 20 -25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Απολαμβάνουμε ζεστά ή τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο για 2 ημέρες. Για να τα απολαύσουμε ξανά μπορείς να τα ζεστάνουμε στην τοστιέρα.
- Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο air fryer στους 180°C για 12-15 λεπτά.
- Δεν πρέπει να τα ζυμώσουμε πολύ για να βγουν αφράτα και μπορούμε να τα καταψύξουμε όταν κρυώσουν εντελώς.
- Τα σερβίρουμε με βούτυρο και μέλι. Αν τα κάνουμε αλμυρά, τα γεμίζουμε με ό,τι τραβάει η όρεξη μας.
Γωγώ Ξαγοράρη