Τις προάλλες που ψιχάλιζε βρέθηκα στο κέντρο με μια πολύ καλή μου φίλη και όπως ήταν αναμενόμενο αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε προς τα που άξιζε να κινηθούμε. Δεν είχε τόσο κρύο για να κλειστούμε μέσα, αλλά ούτε θέλαμε να στριμωχτούμε σε μια μπάρα που χωράμε με το ζόρι κοντά στην πόρτα. Συνδυαστικά πάλι με τη λιγούρα που νιώθαμε, ξέραμε πως μόνο κάποιο κοκτέιλ ή ένα ποτήρι κρασί δεν αρκούσε. 

Έτσι στραφήκαμε προς το Okupa, το μοντέρνο ξενοδοχείο με τη φοβερή αισθητική που είχαμε δει πριν κάποιο διάστημα να τρεντάρει στα social και ευτυχώς εκείνο το βράδυ το ένστικτό μας λειτούργησε πολύ σωστά.  

Okupa

Ο εξωτερικός χώρος που μας άρεσε πολύ και επιλέξαμε να καθίσουμε.

Okupa

Η μουσική πρωταγωνιστεί σε τέτοιο βαθμό που θα βρεις μέχρι και βινύλια προς πώληση.

Ο χώρος είναι πολύ όμορφος, με ωραίο φωτισμό και όσο ακόμη το επιτρέπει ο καιρός μπορείς να επιλέξεις αν θα καθίσεις μέσα ή έξω, στη μεγάλη αυλή που διαθέτει. Εμείς καθίσαμε σε ένα ενδιάμεσο κομμάτι, που βρισκόταν μεν στον εξωτερικό χώρο αλλά είχε ένα μικρό σκέπαστρο, οπότε ήταν το ιδανικό σημείο για να μη βρεχόμαστε, αλλά και να απολαύσουμε το φθινοπωρινό μας βράδυ έξω μαζί με ένα ελαφρύ αεράκι. 

Στα πολύ θετικά ήταν και η μουσική που απλωνόταν στο χώρο, αφού εκείνο το βράδυ το εστιατόριο είχε dj που έπαιζε βινύλια, αλλά η ένταση ήταν τόση όση, ώστε και να μπορούμε να συζητάμε και να την απολαμβάνουμε ταυτόχρονα. Δεν είναι τυχαίο αυτό άλλωστε αφού το Okupa ορίζεται ως listening restaurant - bar, ακολουθώντας τη μόδα της εποχής μας όπου η μουσική πρωταγωνιστεί, χωρίς όμως να επισκιάζει τη συνολική εμπειρία. 

Τι δοκιμάσαμε

Ξεκινήσαμε με μια σαλάτα καψαλισμένων λαχανικών με φασολάκια Κένυας, μπρόκολο, κολοκύθι, πορτοκάλι, αμύγδαλο και ταχίνι, καθώς και γαρίδες με σάλτσα χαλαπένιο, τα οποία συνδυάστηκαν εξαιρετικά με το πρώτο κοκτέιλ που επέλεξα, το Rocket Fuel με τεκίλα, χαλαπένιο και μάτσα. Ήταν όσο πικάντικο και βοτανικό έπρεπε για το ξεκίνημα του τραπεζιού. 

Okupa

Οι γαρίδες με σάλτσα χαλαπένιο και η πανσέτα χοιρινού με πατάτες παβέ και γλάσο bbq.

Okupa

Στην εντυπωσιακή μπάρα με τα κόκκινα πλακάκια μπορείς να πιεις το ποτό σου, συνδυάζοντας το και με κάτι για να τσιμπήσεις.

Συνεχίσαμε με σουβλάκια αρνιού με μουχαμάρα και χειροποίητη πίτα, τα οποία ήταν πολύ νόστιμα και το κρέας πολύ μαλακό. Η σάλτσα ταίριαζε ιδανικά και ενώ η φίλη μου δεν έχει ιδιαίτερη αγάπη στο αρνί, το συγκεκριμένο πιάτο της άρεσε πολύ. Εγώ ξετρελάθηκα με την τραγανή πανσέτα χοιρινού με πατάτες παβέ και γλάσο bbq, όπου το κρέας έλιωνε κυριολεκτικά στο στόμα. 

Για κλείσιμο επιλέξαμε brownie με miso, λευκή σοκολάτα και sorbet μάνγκο που ήταν πραγματικά απολαυστικό και το συνοδεύσαμε με δύο ακόμη κοκτέιλ. Η φίλη μου κινήθηκε προς το Discoffee, με espresso, μαστίχα και tequila βανίλιας που ήταν αρκετά ταιριαστό, αν και για τις δικές μου γεύσεις αρκετά γλυκό, ενώ εγώ παρέμεινα πιστή στις κλασικές μου προτιμήσεις επιλέγοντας ένα Dirty Martini.

Okupa

Σίγουρα ένα τραπέζι στο οποίο θα επιστρέψουμε ξανά στο άμεσο μέλλον.

Συνολικά πρόκειται για μια επιλογή εξόδου που μπορεί να καλύψει πολλές ανάγκες ταυτόχρονα και να θεωρηθεί ιδανική επιλογή για πολλές στιγμές μέσα στη μέρα. Πέρα από τη βραδινή σου έξοδο για φαγητό δηλαδή, μπορείς να το επισκεφθείς με την παρέα σου για καφέ και brunch, να πας μόνος σου με ένα βιβλίο και να χαλαρώσεις διαβάζοντας ή να το δεις ακόμη και σαν co-working space, για τις μέρες που δεν θέλεις να κλειστείς στο γραφείο.

Σημείωσε στα highlights και την εντυπωσιακή του μπάρα με τα κόκκινα πλακάκια, στην οποία μπορείς να καθίσεις για να απολαύσεις το ποτό σου, συνοδεύοντας το αν θέλεις και με κάτι για να τσιμπάς.

Okupa

 

Ψαρομηλίγκου 9, Κεραμεικός

 

Τηλέφωνο: 211-01.09.999

Κόστος: 20 ευρώ / άτομο χωρίς ποτό