
Υλικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από ½ λεμόνι + 1 κ.γ. για το μήλο
- 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη (προαιρετικά)
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
- 1 πράσινο μήλο τραγανό
- 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ
- 300 ml γάλα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ψητό φιλέτο κοτόπουλου με πουρέ γλυκοπατάτας και καρότου, σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα, τα γυρίζουμε να καλυφθούν καλά από το μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20-30 λεπτά, να μαριναριστούν.
- Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.
- Κόβουμε το μήλο σε λεπτές λωρίδες ζουλιέν και το ανακατεύουμε με 1 κ.γ. χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει και να μείνει δροσερό.
- Ζεσταίνουμε καλά μια γκριλιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν ως το κέντρο.
- Απλώνουμε στον πάτο του πιάτου μια γενναιόδωρη στρώση πουρέ, τοποθετούμε από πάνω το ζουλιέν μήλο για φρεσκάδα και τραγανή υφή και από πάνω τα φιλέτα κοτόπουλου ολόκληρα ή κομμένα σε φέτες.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πράσινο μήλο με κόκκινο, αν θέλουμε πιο γλυκό αποτέλεσμα στη γεύση.