Υλικά
  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 πράσο
  • 20 γρ. άνηθο
  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 80 γρ. (½ φλ.) γραβιέρα τριμμένη
  • 10 γρ. (2 κ.σ.) ελαιόλαδο
  • 1 lt (5 φλ.) γάλα ή ρόφημα φυτικό της αρεσκείας μας
  • 15 μανιτάρια λευκά, μεγάλα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και μπεσαμέλ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τον άνηθο.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο, τον άνηθο και το σπανάκι και τα σοτάρουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Καθαρίζουμε το κοτσάνι και τον φλοιό από τα μανιτάρια και έπειτα τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  6. Μοιράζουμε στα μανιτάρια το μείγμα με το σπανάκι και απλώνουμε από πάνω την  Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.
  7. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
  8. Ψήνουμε τα μανιτάρια στον φούρνο, στον αέρα για 10 λεπτά και στη συνέχεια γυρνάμε τον διακόπτη στις αντιστάσεις και τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.