Είπαμε, η μπίρα όντως είναι ωραία και σε δροσίζει πραγματικά όταν είναι παγωμένη, αλλά να της βάλεις και παγάκια; Πάει πολύ.
Μια νέα έρευνα που διεξήγαγε η LG Electronics σε δείγμα 2.000 Βρετανών έδειξε ότι το 30% των ενηλίκων κάτω των 35 ετών διαπράττουν το «αμάρτημα» της αραίωσης για να διατηρήσουν τη μπίρα τους δροσερή. Αυτή η ανησυχητική για κάποιους νέα τάση ήρθε για να μείνει; Η έρευνα υποστηρίζει επίσης ότι ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό (35%) ρίχνει πάγο και στο κόκκινο κρασί. Ας μην επεκταθούμε και σε αυτό προς το παρόν, και ας μείνουμε στη μπίρα.
Ένα άλλο 10% δήλωσε ότι η ντροπή τους εμπόδιζε να ζητήσουν πάγο στην μπίρα τους, ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν και ένα άλλο 20% δήλωσε ότι είχαν προηγουμένως επιπλήξει από φίλους, συγγενείς και προσωπικό του μπαρ για το αίτημά τους.
Λέγεται ότι η τάση ξεκίνησε από τη Νότια Γαλλία, αλλά, ποιος ξέρει, μπορεί να «εξαπλωθεί» και μέχρι εδώ. Άλλωστε ήδη κυκλοφορεί στο TikTok, προκαλώντας σχόλια και αντιδράσεις.
Τελικά όμως, είναι καλό ή κακό να βάζεις πάγο στην μπίρα και πόσο επηρεάζει τη γεύση της;
Η αλήθεια είναι ότι επειδή η μπίρα έχει ήδη αρκετά λεπτή γεύση, η αραίωσή της με λιωμένο πάγο κινδυνεύει να την κάνει άγευστη. Επιπλέον, έχει γίνει πολλή δουλειά για να δημιουργηθεί αυτό το γευστικό προφίλ, επομένως μήπως το αλλοιώνουμε με την προσθήκη πάγου;
Ας παραδεχτούμε όμως ότι οι τάσεις στο ποτό έχουν αλλάξει, οι νεότερες γενιές και ειδικά η Gen Z μειώνει το αλκοόλ και προτιμά τα mocktails και πολλά ακόμη μάλλον δεν θα είναι όπως ήταν.