Νομίζω πως οι Συριανές νοικοκυρές με αυτό το νόστιμο τρόπο μετέφρασαν το ιταλικό πέστο στη γλώσσα μας. Σαν μια ταραμοσαλάτα δηλαδή, χωρίς ταραμά, αλλά με μπόλικο μαϊντανό...

Υλικά
  • 1 μάτσο μαϊντανό σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδου σε φετούλες (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 3 φέτες μεγάλες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα (μουλιασμένο και στυμμένο)
  • λίγο ξύδι
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
  • περίπου ½ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ασύρτικο με  αρώματα λεμονιού και lime, πλούσια δομή και ισορροπημένη οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Σαν τα Μάραθα Οινοποιείο Χατζάκης
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την μαϊντανοσαλάτα Σύρου μουλιάζουμε το ψωμί σε κρύο νερό για 8 λεπτά και το στύβουμε καλά.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ τα υλικά μας σταδιακά και τα πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουν την υφή μου μας αρέσει.
  3. Δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε με αλατοπίπερο, ξύδι ή παραπάνω λεμόνι.
  4. Σερβίρουμε παρέα με ψωμί, ψητό ψάρι, ψητά λαχανικά και ό,τι άλλο αγαπάμε.