
Υλικά
- 80 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι θρυμματισμένο
- Τα σποράκια από 4 λοβούς κάρδαμο
- ½ κ.γ. μουστάρδα σε σπόρους ή σκόνη
- ½ κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την ξηρή μαρινάδα για μοσχαρίσιες μπριζόλες βάζουμε όλα τα υλικά σε μαρμάρινο γουδί ή στο μύλο του καφέ ή σε μπλεντεράκι και τα χτυπάμε να γίνουν σκόνη.
- Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με μια ομοιόμορφη στρώση από το μείγμα και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 12 ώρες.
- Ξεπλένουμε τη μαρινάδα με κρύο νερό, στεγνώνουμε τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 30' εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις ψήνουμε στο γκριλ, στη σχάρα ή στο BBQ.