Υλικά
  • 1 κολοκύθα μέτρια (περίπου 1.5 κιλό)
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 3 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 150 γρ. λουκάνικα

Κρασί Gamay με ένταση και πολυπλοκότητα από αρώματα κόκκινου και μαύρου φρούτου, νότες ανθικότητας και μαλακές τανίνες. Η πρόταση του WSPC: Fleurie Georges Duboeuf

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σούπα κολοκύθας με λουκάνικο και παρμεζάνα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  2. Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες σαν το πεπόνι, αλλά δεν την ξεφλουδίζουμε. 
  3. Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια. Στρώνουμε σε ένα ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε μέσα τα λαχανικά. Καθαρίζουμε και προσθέτουμε και το σκόρδο. Ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
  4. Μόλις τα λαχανικά πάρουν χρώμα (δεν θέλουμε να καούν) βγάζουμε από το φούρνο και καθαρίζουμε τις φέτες της κολοκύθας, κόβοντάς τες σε μικρότερα κομμάτια.
  5. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αποσύρουμε από την φωτιά και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά από το ταψί.
  6. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  7. Σε ένα μπλέντερ (ή με ένα ραβδομπλέντερ) λιώνουμε τα λαχανικά μαζί με το ζωμό, μέχρι να έχουμε ένα απαλή και λεπτή υφή. Αν θέλετε μπορείτε να περάσετε τη σούπα σας από ένα σουρωτήρι, για να γίνει ακόμα πιο βελούδινη.
  8. Σερβίρουμε με τα λουκάνικα που ήδη έχουμε ετοιμάζει, με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φυσικά με ελαιόλαδο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κρουτόν.