Υλικά

για 20-30 σοκολατάκια 

Για τα σοκολατένια καλούπια

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • λίγο ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 
  • 50 γρ. βούτυρο μαλακωμένο 
  • ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 25 γρ. κονιάκ
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Για τη γέμιση 

  1. Για τις γεμιστές, σοκολατένιες καρδιές, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη γέμιση: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και παράλληλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπρίκι, χωρίς να αφήσουμε να πάρει βράση. 
  2. Μεταφέρουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε κανάτα-δοσομετρητή και προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος.
  3. Ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
  4. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε πλαστική σακούλα ζαχαροπλαστικής μιας χρήσεως, χωρίς μύτη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. 

Για τα σοκολατένια καλούπια

  1. Λιώνουμε την περισσότερη από τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Στο μεταξύ, παίρνουμε τη φόρμα για τα σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς και περνάμε τις υποδοχές τους με ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί κουζίνας νοτισμένο με ηλιέλαιο, ώστε να γυαλίσουν.
  2. Κατεβάζουμε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα από τη φωτιά και ενσωματώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα, ανακατεύοντας για να λιώσει και αυτή. 
  3. Τοποθετούμε μια σχάρα πάνω σε ταψάκι και με μια κουτάλα παίρνουμε λιωμένη σοκολάτα και γεμίζουμε τις υποδοχές της φόρμας. Χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο να φύγει ο αέρας και αναποδογυρίζουμε τις φόρμες στο ταψί με τη σχάρα ώστε να αδειάσουν από τη σοκολάτα. Τις αφήνουμε εκεί να στραγγίξουν καλά. 
  4. Μόλις σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, απομακρύνουμε όση από αυτή εξέχει από τα καλούπια, ξύνοντας με κοφτερό μαχαίρι.

Για τα σοκολατάκια

  1. Γεμίζουμε κατά ⅔ τα σοκολατένια καλούπια με τη γέμιση που ετοιμάσαμε, ρίχνοντάς τη προσεκτικά από το κορνέ. 
  2. Αφήνουμε για 1 ώρα να σταθεροποιηθεί η γκανάζ και καλύπτουμε με σοκολάτα που θα χρειαστεί να μαζέψουμε προηγουμένως από το ταψί και να ξαναλιώσουμε σε μπεν μαρί.
  3. Αφήνουμε τα σοκολατάκια να σταθεροποιηθούν πολύ καλά πριν τινάξουμε τις φόρμες πάνω σε καθαρή πετσέτα για να ξεφορμαριστούν. 
  4. Τα μεταφέρουμε σε φοντανιέρα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.