
Τις γιορτινές ημέρες κανένας δεν πρέπει να μένει παραπονεμένος και σίγουρα, δεν πρέπει να αισθάνεται αποκλεισμένος από τα οικογενειακά τραπέζια. Αυτή τη φορά λοιπόν, σου δίνουμε ιδέες για ένα vegan μενού, που μπορεί να μην περιλαμβάνει κρέας ή άλλα ζωικά προϊόντα αλλά παραμένει εξίσου γιορτινό και απολαυστικό. Και δεν του λείπει τίποτα: Έχει από σαλάτα και σούπα, μέχρι κυρίως πιάτο και επιδόρπιο και, φυσικά, μιας και μιλάμε για την Πρωτοχρονιά, δεν θα μπορούσε να του λείπει και η βασιλόπιτα.
Σαλάτα: Γιορτινή λαχανοσαλάτα με φρούτα και καρύδια
Αυτή η λαχανοσαλάτα κερδίζει τις εντυπώσεις, γεμίζοντας το γιορτινό τραπέζι χρώμα και δροσιά. Ακόμη ο συνδυασμός των ξηρών καρπών με τα φρούτα προσθέτει μια έξτρα πινελιά γεύσης και κάνει τους πάντες να αδημονούν για όσα θα ακολουθήσουν.
Πρώτο πιάτο: Γαλλική κρεμμυδόσουπα
Μια πολύ νόστιμη κρεμμυδόσουπα, που ακολουθεί μεν τη γαλλική συνταγή αλλά με παραλλαγές που την κάνουν vegan. Εδώ για παράδειγμα θα χρησιμοποιήσεις φυτικό βούτυρο και φυτικό τυρί.
Κυρίως: Vegan μπριζόλα κουνουπιδιού με πολέντα και σάλτσα μυρωδικών
Για κυρίως, τι καλύτερο από αυτό το κουνουπίδι που μοσχοβολά από τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και συνοδεύεται εξαιρετικά από η βελούδινη πολέντα; Οι καλεσμένοι σου δεν θα πιστεύουν πως με αυτά τα υλικά μπόρεσες να δημιουργήσεις κάτι τόσο λαχταριστό και vegan.
Επιδόρπιο: Vegan σοκολατένιο cheesecake ψυγείου
Με ένα ανάλαφρο και γλυκό τόσο-όσο, σοκολατένιο cheesecake, με τραγανή βάση και βελούδινη κρέμα η αλήθεια είναι πως δεν έχασε ποτέ κανείς ούτε στα επίσημα τραπέζια.
Vegan βασιλόπιτα για καλή χρονιά!
Αυτή η βασιλόπιτα δεν περιέχει ζωικά προϊόντα, ωστόσο είναι αφράτη και μαστιχωτή, αρωματική και νόστιμη. Βάλε στα plus της και τη λαχταριστή γλυκιά γέμιση από πάστα που φτιάχνουμε με χουρμάδες και μπαχαρικά. Εννοείται ότι δεν ξεχνάς να της προσθέσεις και φλουρί!