
Ξεκινάμε μία ακόμη εβδομάδα και ετοιμάζουμε σπιτικό φαγητό για εμάς και τους αγαπημένους μας. Με αυτό το κάτι παραπάνω που θέλεις για κάποιες μέρες, με πιο εύκολα και γρήγορα για τις πιο απαιτητικές, ή απλώς για εκείνες τις μέρες που σκέφτεσαι πάλι αυτό το «τι μαγειρεύω πάλι σήμερα;».
Δευτέρα - Λαζάνια με κολοκύθα, φασκόμηλο και blue cheese
Αρωματικά και κρεμώδη, αυτά τα λαζάνια συνδυάζουν τη γλύκα της κολοκύθας με την ένταση του blue cheese και την απαλή νότα του φασκόμηλου.
Τρίτη - Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με θυμάρι και σως με πιπεριές
Μια εύκολη συνταγή για λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο συνοδευόμενα από σως με πιπεριές, μουστάρδα, πορτοκάλι, γιαούρτι και ταχίνι. Μπορούμε να τα απολαύσουμε με πατάτες μαγειρεμένες με διάφορους τρόπους, από πουρέ μέχρι τηγανητές, αλλά και με ρύζι, ψητά λαχανικά ή σαλάτα.
Τετάρτη - Γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι και λαδορίγανη
Φτιάχνουμε «λευκούς», ασυνήθιστους γίγαντες στον φούρνο με λαδορίγανη, σπανάκι, μπόλικο λεμόνι και σκόρδο. Ένα διαφορετικό λαδερό.
Πέμπτη - Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και ντομάτα στο φούρνο
Το μπιφτέκι είναι από μόνο του τέχνη. Κι αν αγαπάς τα μπιφτέκια, τότε σίγουρα θα λατρέψεις αυτά τα γευστικά μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και ντομάτα. Ζουμερός κιμάς, με φέτα που λιώνει γλυκά και δροσερή ντομάτα στην καρδιά του κάθε μπιφτεκιού.
Παρασκευή - Γκρατέν λαχανικών με πετιμέζι
Ένα πολύχρωμο, αρωματικό γκρατέν με τα τελευταία αγαπημένα λαχανικά που μας άφησε το καλοκαίρι, τυρί και λίγο πετιμέζι που θα τους δώσει ωραία γεύση.
Σάββατο - Ψάρι πλακί στο φούρνο
Εύκολο και νόστιμο, το πλακί είναι η ιδανική συνταγή για να κρατήσουμε ζουμερό το ψάρι που ψήνεται στο φούρνο. Μπορούμε να το φτιάξουμε με οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι ή με ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο.
Κυριακή – Ολοκληρωμένο γεύμα για την πιο ξεκούραστη μέρα της εβδομάδας
Για αρχή: Σαλάτα με φρέσκα σύκα και μπουράτα
Τώρα που τα σύκα είναι στην εποχή τους μπορούμε να τα απολαύσουμε σε πολλές συνταγές, όπως μια ενδιαφέρουσα σαλάτα με μπουράτα και φιστίκια.
Για κυρίως: Κόκορας με χυλοπίτες
Ο κόκορας με χυλοπίτες είναι ένα από τα πιο κλασικά, παραδοσιακά ελληνικά φαγητά και ιδανικό για κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια. Μπορεί να απαιτεί χρόνο και λίγο προσοχή, αλλά αν τον φτιάξουμε σωστά, γίνεται πραγματικά λουκούμι!
Για επιδόρπιο: Εκλέρ με γεύση μόκα
Αυτά τα εκλέρ φτιάχνονται με ζύμη για choux που κόβονται σε σχήμα κορδόνι, γεμίζονται με κρέμα και διακοσμούνται με γλάσο. Τα συγκεκριμένα έχουν γεύση καφέ μέσα - έξω και είναι ένα τέλειο επιδόρπιο!


Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με θυμάρι και σως με πιπεριές

Γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι και λαδορίγανη

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα και ντομάτα στο φούρνο βήμα-βήμα
Γκρατέν λαχανικών με πετιμέζι

Ψάρι πλακί στο φούρνο
Σαλάτα με φρέσκα σύκα και μπουράτα
Κόκορας με χυλοπίτες βήμα-βήμα
