Μια νέα εποχή ξεκινά στη Ρόδο με το Swan by Kontiki, έναν πλωτό προορισμό σχεδιασμένο να αφυπνίσει όλες τις αισθήσεις, μέσα από εκλεκτές γεύσεις, προσεγμένα μουσικά vibes και ανεμπόδιστη θέα 360°.

Απλωμένο σε τρία επίπεδα, το Swan προσφέρει signature dining, δημιουργικά κοκτέιλ, curated DJ sets και μια αίσθηση πολυτέλειας που κυριαρχεί σε κάθε γωνιά.

Αγκυροβολημένο στο εμβληματικό λιμάνι του Μανδρακίου - εκεί όπου η καρδιά της πόλης συναντά το απέραντο γαλάζιο -, το Swan αποκαλύπτει την πιο όμορφη πλευρά της Ρόδου: από τη μεσαιωνική αύρα της Παλιάς Πόλης μέχρι τα ελάφια που στέκουν φρουροί στην είσοδο του λιμανιού.

Η ιδέα του πλωτού εστιατορίου

Swan

Swan

Η ιδέα για το Swan by Kontiki γεννήθηκε από τα ταξίδια του Κώστα Αποστολίδη στο εξωτερικό. Εκεί, ο επιχειρηματίας ήρθε σε επαφή με τον κόσμο των πλωτών εστιατορίων και των lounge bars και αναγνώρισε αμέσως το κενό που υπήρχε σε μια περιοχή με τόσο πλούσια ιστορία και απαράμιλλη φυσική ομορφιά, όπως η Ρόδος.

«Σκέφτηκα πως στη Ρόδο έχουμε ήδη το “Κοντίκι”, ένα μοναδικό πλωτό σκάφος - ίσως μόνο άλλο ένα σαν κι αυτό υπάρχει στην Αθήνα. Ήταν παρατημένο στο λιμάνι, ξεχασμένο. Έτσι πήρα την απόφαση να το ανακαινίσω από την αρχή», αναφέρει ο ίδιος.

Swan


Το μενού 

Ο executive chef Λευτέρης Ντρέρης εμπνέεται από τη διατροφή των παλιών ψαράδων και σφουγγαράδων, αντλώντας αναφορές από τα πολυήμερα ταξίδια τους στο Αιγαίο. «Τι έπαιρναν μαζί τους όταν δεν υπήρχαν πάντα φρέσκα ψάρια; Γαλέτα, ντομάτα, ελιές και λευκό τυρί σε άλμη - κι εμείς καλωσορίζουμε τους επισκέπτες μας με ένα πιάτο βασισμένο σε αυτή την απλότητα, ανανεωμένο μέσα από τη δική μας ματιά». 

Το μενού περιλαμβάνει από τόνο με λίπος Wagyu, τρούφα και καμένο μέλι, μέχρι κροκέτες αστακού που σερβίρονται επάνω σε φυσικό σφουγγάρι από την Κάλυμνο. Ξεχωριστή θέση έχει και η τσιπούρα crudo, ελαφρώς παστή και μαριναρισμένη με ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή και μυρώνια, που σερβίρεται πάνω σε τραγανή λαδόπιτα. Από τα δυνατά χαρτιά του καταλόγου, η αστακομακαρονάδα και η αχινομακαρονάδα, αλλά και το χταπόδι στιφάδο.

Swan

Swan

Για τους λάτρεις του sushi, το ειδικά διαμορφωμένο μενού προσφέρει μια σειρά από κλασικά και premium rolls, όπως California roll με καβούρι και yuzu tobiko, Spicy tuna με sashimi, wasabi salsa και flakes από katsuobushi, καθώς και Surf & Turf με γαρίδα και wagyu. Το μενού συμπληρώνεται με nigiri, new-style sashimi ή ceviche με φρέσκο σολομό και aji amarillo.

Swan

Swan

Τέλος, τα γλυκά επιμελείται ο pastry chef Λάζαρος Πάχος με εμπειρία στο Βαρούλκο, το Costa Navarino και συνεργασίες σε Κοπεγχάγη, Αμερική, Κύπρο και πολυτελή ξενοδοχεία της Ρόδου. Το Neptune’s Treasure ή αλλιώς «σεντούκι του θησαυρού», είναι μια σοκολατένια έκπληξη με Baileys, βανίλια και καραμέλα, ενώ το signature επιδόρπιο The Swan αποτελείται από κρέμα yuzu, σορμπέ από blood orange και τζίντζερ.

Swan 

Πλατεία Νεωρείου, Ρόδος

Τηλέφωνο: 697-25.43.322