Αν ταξιδέψεις στον Βόλο, πέρα από την απαραίτητη επίσκεψη στα διάσημα τσιπουράδικα της πόλης, δεν γίνεται να μην επισκεφτείς και το καφέ - ζαχαροπλαστείο Μινέρβα, στην περαντζάδα της παραλίας, για να δοκιμάσεις τη διάσημη πάστα φούρνου που φτιάχνουν.

Με ιστορία που ξεκινάει από το 1935, η Μινέρβα βρίσκεται σήμερα στα χέρια της τρίτης γενιάς της επιχείρησης και συνεχίζει να αποτελεί θεσμό για ντόπιους και επισκέπτες, που θέλουν να απολαμβάνουν τα γλυκά της. Ανάμεσά τους βέβαια, βρίσκεται και ένα που την έχει κάνει ιδιαιτέρως διάσημη - η πάστα φούρνου.

Όπως αναφέρει στην κάμερα της εκπομπής «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ο κ. Θεόδωρος, ένας εκ των σημερινών ιδιοκτητών της Μινέρβας, η πάστα φούρνου ξεκίνησε να φτιάχνεται το 1965 και στην ουσία δεν είναι άλλο από μία πάστα σεράνο, την οποία όμως φτιάχνουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, ακολουθώντας μέχρι και σήμερα την ίδια συνταγή.

Ο κ. Θεόδωρος και ο αδερφός τους Δημήτρης, τρέχουν μαζί το μαγαζί και έχουν καταφέρει να κάνουν γνωστό το κατάστημα και για το χειροποίητο παγωτό τους, με γεύσεις όπως μόκα, σούπερ μόκα και σικάγο. Πάντως, οι παρουσιαστές της εκπομπή, Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής, ενθουσιάστηκαν δοκιμάζοντας όλα αυτά τα εκπληκτικά γλυκά και επιβεβαίωσαν ότι η πάστα φούρνου είναι πραγματικά αντάξια της φήμης της.


Μινέρβα

Αργοναυτών 53, Βόλος
Τηλέφωνο: 24210-25.452
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-03:00, Κυριακή 09:00-12:00