Θερμιδική αξία ανά μερίδα (1/5 συνταγής):
Ενέργεια: 448 kcal
Υδατάνθρακες: 61,3 γρ.
Πρωτεΐνη: 26,4 γρ.
Λιπαρά: 12 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7 γρ.

Υλικά
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 500 γρ. κοφτό μακαρόνι
  • 1 κιλό κοκκάρια
  • 100 γρ. χυμό ντομάτας
  • 10 ντοματίνια
    20 ml μπαλσάμικο 
  • 60 ml κρασί κόκκινο 
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  • Για το χταπόδι στιφάδο με κοφτό μακαρόνι, πρώτα πλένουμε καλά το χταπόδι, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Στη χύτρα ταχύτητας Vitavit Premium της Fissler ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μόλις πάρουν χρώμα συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Πρώτα προσθέτουμε το μέλι, τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, τη δάφνη, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. 
  • Τοποθετούμε και το χταπόδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Συνεχίζουμε με το μπαλσάμικο και το κρασί και αφήνουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  • Τέλος, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, σφραγίζουμε τη χύτρα και αφήνουμε για 25 λεπτά στη βαθμίδα μαγειρέματος 2. 
  • Σε άλλο σκεύος, βράζουμε τα μακαρόνια με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε σε πιάτο προσθέτοντας το χταπόδι στιφάδο με τη σάλτσα του.