Θερμιδική αξία ανά μερίδα (1/5 συνταγής):
Ενέργεια: 448 kcal
Υδατάνθρακες: 61,3 γρ.
Πρωτεΐνη: 26,4 γρ.
Λιπαρά: 12 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7 γρ.
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 500 γρ. κοφτό μακαρόνι
- 1 κιλό κοκκάρια
- 100 γρ. χυμό ντομάτας
- 10 ντοματίνια
20 ml μπαλσάμικο - 60 ml κρασί κόκκινο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 10 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το χταπόδι στιφάδο με κοφτό μακαρόνι, πρώτα πλένουμε καλά το χταπόδι, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Στη χύτρα ταχύτητας Vitavit Premium της Fissler ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μόλις πάρουν χρώμα συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Πρώτα προσθέτουμε το μέλι, τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, τη δάφνη, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε και το χταπόδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Συνεχίζουμε με το μπαλσάμικο και το κρασί και αφήνουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Τέλος, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, σφραγίζουμε τη χύτρα και αφήνουμε για 25 λεπτά στη βαθμίδα μαγειρέματος 2.
- Σε άλλο σκεύος, βράζουμε τα μακαρόνια με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε σε πιάτο προσθέτοντας το χταπόδι στιφάδο με τη σάλτσα του.