
Υλικά
για 10 κομμάτια
- 10 χουρμάδες, ώριμοι, μαλακοί
- 3–4 κ.σ. φυστικοβούτυρο, ιδανικά χωρίς ζάχαρη ή αλάτι
- 2–3 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα, ανάλατα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τους χουρμάδες με φυστικοβούτυρο και φιστίκια Αιγίνης, πρώτα κάνουμε μια μικρή κάθετη τομή σε κάθε χουρμά και αφαιρούμε το κουκούτσι. Προσέχουμε να μη χωρίσουμε εντελώς τον χουρμά στη μέση, απλώς να ανοίξει τόσο, ώστε να μπορούμε να τον γεμίσουμε.
- Έπειτα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί ή μπολ για να τοποθετήσουμε επάνω τους χουρμάδες.
- Γεμίζουμε κάθε χουρμά με περίπου ½ κ.γ. φυστικοβούτυρο.
- Προσθέτουμε ελαφρά 2-3 ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης μέσα στο φυστικοβούτυρο για τραγανή υφή και πιέζουμε ελαφρά τον χουρμά να κλείσει.
- Τους μεταφέρουμε με το σκεύος στο ψυγείο και τους αφήνουμε περίπου 15 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το φυστικοβούτυρο. Έπειτα σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
- Για μεγαλύτερη ευκολία στο γέμισμα, μπορούμε να βάλουμε το φυστικοβούτυρο σε σακουλίτσα και κάνοντας μια μικρή τρύπα σε μια άκρη της έτσι ώστε να τη χρησιμοποιήσουμε σαν σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.
- Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορούμε να πασπαλίσουμε τους χουρμάδες με λίγη ινδική καρύδα.