για μία στρογγυλή φόρμα διαμ. 23 εκ.
- 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 500 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 250 ml χυμό πορτοκάλι, φρεσκοστυμμένο
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Για το γλάσο σοκολάτας
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
Για την εύκολη βασιλόπιτα κέικ με επικάλυψη λευκής σοκολάτας προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο Lurpak, χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί και στη συνέχεια, προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με τον χυμό πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και με σπάτουλα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της βασιλόπιτας. Βυθίζουμε στη βασιλόπιτα το φλουρί.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι που πρέπει να βγει καθαρό.
Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από τον φούρνο, την ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσει και τη μεταφέρουμε στην πιατέλα που θα τη σερβίρουμε.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο Lurpak, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μόλις η βασιλόπιτα γίνει χλιαρή απλώνουμε επάνω το γλάσο και τη διακοσμούμε με κλαδάκια γκι, από αυτά που βάζουμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.