Υλικά

για 15 τρουφάκια

  • 2½ φλ. καρύδα τριμμένη
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. νερό
  • ½ φλ. γάλα ζαχαρούχο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις τρούφες καρύδας βάζουμε σε κατσαρολάκι τα 2 φλ. από το ινδοκάρυδο.
  2. Προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει το μείγμα.
  3. Τραβάμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει κάπως και ύστερα παίρνουμε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες και πλάθουμε μπαλίτσες που κυλάμε πάνω στην υπόλοιπη τριμμένη καρύδα.
  5. Αφήνουμε τις τρούφες στο ψυγείο να παγώσουν πριν τις μεταφέρουμε σε σκεύος σερβιρίσματος ή σε κουτί αποθήκευσης στην περίπτωση που θέλουμε να τις προσφέρουμε σαν χριστουγεννιάτικο δωράκι.