Υλικά
για 15 τρουφάκια
- 2½ φλ. καρύδα τριμμένη
- 1 φλ. ζάχαρη
- ½ φλ. νερό
- ½ φλ. γάλα ζαχαρούχο
- 1 κ.σ. βούτυρο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις τρούφες καρύδας βάζουμε σε κατσαρολάκι τα 2 φλ. από το ινδοκάρυδο.
- Προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Τραβάμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει κάπως και ύστερα παίρνουμε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες και πλάθουμε μπαλίτσες που κυλάμε πάνω στην υπόλοιπη τριμμένη καρύδα.
- Αφήνουμε τις τρούφες στο ψυγείο να παγώσουν πριν τις μεταφέρουμε σε σκεύος σερβιρίσματος ή σε κουτί αποθήκευσης στην περίπτωση που θέλουμε να τις προσφέρουμε σαν χριστουγεννιάτικο δωράκι.
Ιωάννα Σταμούλου