Η κουβερτούρα δίνει στο κέικ μια πλούσια, αυθεντική και έντονη σοκολατένια γεύση και το κάνει ζουμερό και απίστευτα αφράτο. Για αυτό το κέικ δεν θα χρειαστεί μίξερ. Μία ακόμα ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής είναι ότι θα χρησιμοποιήσουμε λάδι και βούτυρο. Ο συνδυασμός τους δημιουργεί την τέλεια ισορροπία, το λάδι προσφέρει στο κέικ υγρασία και το κάνει ζουμερό και αφράτο, ενώ το βούτυρο προσφέρει πλούσια γεύση και βελούδινη υφή.

Κέικ σοκολάτας

Κέικ σοκολάτας

Υλικά
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 100 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανιλίνες
  • 1 δόση γλάσο φυστικοβούτυρου
  • φυστίκια peanuts (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το κέικ σοκολάτας με γλάσο φυστικοβούτυρου και peanuts προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  3. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γάλα και ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις βανίλιες.
  5. Ρίχνουμε το κέικ σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 25 εκ. και το ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Λίγα λεπτά πριν βυθίζουμε μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Πρέπει να βγει σχετικά καθαρή με λίγη υγρασία και ελάχιστα τρίμματα από το κέικ. Τότε το κέικ είναι έτοιμο.
  6. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς, πριν ρίξουμε το γλάσο. Προαιρετικά γαρνίρουμε με φυστίκια peanuts.