Σπιτικό τυρί

Σπιτικό τυρί

Σπιτικό τυρί

Σπιτικό τυρί

Υλικά
  • 2 κ. γάλα αγελαδινό πλήρες
  • χυμό από 1 λεμόνι 
  • ½ κ.σ. αλάτι φυσικό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το σπιτικό τυρί, πρώτα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να φθάσει σε σημείο βρασμού. 
  2. Τότε προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κόψει το γάλα και να πάρει μορφή πήγματος σε μικρά κομματάκια. 
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 3-4 λεπτά. 
  4. Σουρώνουμε στο σουρωτήρι που έχουμε καλύψει με τουλουπάνι, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε. 
  5. Σφίγγουμε καλά το τουλουπάνι και αφήνουμε να στραγγίξει. 
  6. Στη συνέχεια, αν θέλουμε, τοποθετούμε σε φορμάκι για τυρί. Όταν κρυώσει είναι έτοιμο για κατανάλωση.