
Υλικά
- 2 κ. γάλα αγελαδινό πλήρες
- χυμό από 1 λεμόνι
- ½ κ.σ. αλάτι φυσικό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το σπιτικό τυρί, πρώτα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να φθάσει σε σημείο βρασμού.
- Τότε προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κόψει το γάλα και να πάρει μορφή πήγματος σε μικρά κομματάκια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
- Σουρώνουμε στο σουρωτήρι που έχουμε καλύψει με τουλουπάνι, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
- Σφίγγουμε καλά το τουλουπάνι και αφήνουμε να στραγγίξει.
- Στη συνέχεια, αν θέλουμε, τοποθετούμε σε φορμάκι για τυρί. Όταν κρυώσει είναι έτοιμο για κατανάλωση.