Υλικά
  • 2 φλ. ελιές μαύρες
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 4 λιαστές ντομάτες σε λάδι, κομμένες σε κομματάκια
  • 4 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι
  • 2-3 κ.σ. ούζο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το πληθωρικό πατέ μαύρης ελιάς αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές με το ειδικό εργαλείο. Εναλλακτικά, τις κόβουμε σε κομματάκια με ένα μαχαιράκι, πετώντας το κουκούτσι στο τέλος.
  2. Κόβουμε τις ελιές σε κομματάκια και βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, σε μπλέντερ.
  3. Ξεκινάμε να χτυπάμε, προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο, όσο χρειαστεί μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή πολτό που θα αλείφεται εύκολα. 
  4. Μεταφέρουμε το πατέ σε γυάλινο σκεύος με καπάκι. 
  5. Σκεπάζουμε με ελαιόλαδο και διατηρούμε εκτός ψυγείου για 3-4 μέρες ή εντός, για μεγαλύτερο διάστημα.