
Υλικά
- 2 φλ. ελιές μαύρες
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 4 λιαστές ντομάτες σε λάδι, κομμένες σε κομματάκια
- 4 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι
- 2-3 κ.σ. ούζο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το πληθωρικό πατέ μαύρης ελιάς αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές με το ειδικό εργαλείο. Εναλλακτικά, τις κόβουμε σε κομματάκια με ένα μαχαιράκι, πετώντας το κουκούτσι στο τέλος.
- Κόβουμε τις ελιές σε κομματάκια και βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, σε μπλέντερ.
- Ξεκινάμε να χτυπάμε, προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο, όσο χρειαστεί μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή πολτό που θα αλείφεται εύκολα.
- Μεταφέρουμε το πατέ σε γυάλινο σκεύος με καπάκι.
- Σκεπάζουμε με ελαιόλαδο και διατηρούμε εκτός ψυγείου για 3-4 μέρες ή εντός, για μεγαλύτερο διάστημα.