Υλικά
- 1 φλ. φράουλες, κομμένες στη μέση
- ½ φλ. μύρτιλα
- 1 ακτινίδιο, κομμένο σε φέτες
- 1 πορτοκάλι, κομμένο σε φιλέτα
- 1 κ.σ. φύλλα λουΐζας, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. φύλλα δυόσμου φρέσκο, ψιλοκομμένα
- ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. μέλι με ανθόνερο πορτοκαλιού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη φρουτοσαλάτα με μούρα, ακτινίδιο, πορτοκάλι και βότανα πλένουμε καλά τα φρούτα και τα βάζουμε σε ένα μπολ ή πιατέλα.
- Πασπαλίζουμε τα φρούτα με τα φρέσκα βότανα και το ξύσμα πορτοκαλιού, αν χρησιμοποιήσουμε.
- Περιχύνουμε με λίγο μέλι εμποτισμένο με το ανθόνερο.
- Ανακατεύουμε πολύ απαλά και σερβίρουμε τη φρουτοσαλάτα δροσερή.
Αν αφήσουμε τα φρούτα με τα βότανα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά, οι γεύσεις δένουν αρμονικά μεταξύ τους και το άρωμα της λουΐζας αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο.