Υλικά
  • 1 φλ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • ½ φλ. μύρτιλα
  • 1 ακτινίδιο, κομμένο σε φέτες
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε φιλέτα
  • 1 κ.σ. φύλλα λουΐζας, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. φύλλα δυόσμου φρέσκο, ψιλοκομμένα
  • ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. μέλι με ανθόνερο πορτοκαλιού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη φρουτοσαλάτα με μούρα, ακτινίδιο, πορτοκάλι και βότανα πλένουμε καλά τα φρούτα και τα βάζουμε σε ένα μπολ ή πιατέλα.
  2. Πασπαλίζουμε τα φρούτα με τα φρέσκα βότανα και το ξύσμα πορτοκαλιού, αν χρησιμοποιήσουμε.
  3. Περιχύνουμε με λίγο μέλι εμποτισμένο με το ανθόνερο.
  4. Ανακατεύουμε πολύ απαλά και σερβίρουμε τη φρουτοσαλάτα δροσερή.

Αν αφήσουμε τα φρούτα με τα βότανα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά, οι γεύσεις δένουν αρμονικά μεταξύ τους και το άρωμα της λουΐζας αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο.