Υλικά
  • 400 γρ. σταγόνες κουβερτούρα 65%
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα φρέσκο
  • 3-4 κ.σ. λικέρ ή κονιάκ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • φρούτα, κέικ, τσουρέκι, κρουασάν, πρέτζελς, μπισκότα, κριτσίνια, marshmallows
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το πιο λαχταριστό φοντύ σοκολάτας κόβουμε τα φρούτα και ετοιμάζουμε την πιατέλα με τα συνοδευτικά του φοντύ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το λικέρ και τη βανίλια.
  3. Μόλις το μείγμα πάρει 2-3 βράσεις αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν εντελώς.
  4. Μεταφέρουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο ειδικό σκεύος του φοντύ και σερβίρουμε μαζί με την πιατέλα με τα συνοδευτικά.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ολόκληρη σοκολάτα κουβερτούρα, πολύ ψιλοκομμένη.
  • Μπορούμε να αρωματίσουμε το φοντύ και με κανέλα, μοσχοκάρυδο ή ξύσμα πορτοκαλιού.