Υλικά
- 400 γρ. σταγόνες κουβερτούρα 65%
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. γάλα φρέσκο
- 3-4 κ.σ. λικέρ ή κονιάκ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
- φρούτα, κέικ, τσουρέκι, κρουασάν, πρέτζελς, μπισκότα, κριτσίνια, marshmallows
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το πιο λαχταριστό φοντύ σοκολάτας κόβουμε τα φρούτα και ετοιμάζουμε την πιατέλα με τα συνοδευτικά του φοντύ.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το λικέρ και τη βανίλια.
- Μόλις το μείγμα πάρει 2-3 βράσεις αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν εντελώς.
- Μεταφέρουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο ειδικό σκεύος του φοντύ και σερβίρουμε μαζί με την πιατέλα με τα συνοδευτικά.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ολόκληρη σοκολάτα κουβερτούρα, πολύ ψιλοκομμένη.
- Μπορούμε να αρωματίσουμε το φοντύ και με κανέλα, μοσχοκάρυδο ή ξύσμα πορτοκαλιού.