Λειτουργεί μόλις 4 χρόνια στην Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι, κι όμως, από τις πρώτες ημέρες που ξεκίνησε να ξεφουρνίζει τα προζυμένια ψωμιά και τα αρτοποιήματά του, έγινε αμέσως viral. Διότι μπορεί σήμερα οι περισσότεροι να θεωρούμε αυτονόητο να βρούμε καλό ψωμί με φυσικό προζύμι αργής ωρίμασης, αλλά όταν άνοιγε το Kora αυτό ήταν καινοτομία.
Με έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και μια αισθητική που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, ξεχώρισε αμέσως και έγινε στέκι για ένα σνακ με καφέ στο χέρι. Αποκλείεται να μην έχεις δοκιμάσει ή τουλάχιστον ακούσει για τα κρουασάν και τα buns του με κανέλα. Οι δημιουργοί του Kora, άλλωστε, ως τυπικές εκπρόσωποι της γενιάς των Millennials, έβαλαν εξ αρχής στόχο να γεφυρώσουν τις παραδοσιακές τεχνικές με τις νέες τάσεις γνωρίζοντας τι να προσφέρουν στην αγορά και πότε.
Για koraμπιέδες και μελομακάρονα με πεκάν
To προζυμένιο ψωμί που αφήνεται να ωριμάσει για τουλάχιστον 20 ώρες, τα vienoisserie με φρέσκια ζύμη κρουασάν που φτιάχνουν από το μηδέν και τα λαχταριστά σάντουιτς μπορεί να σου δίνουν πολλούς καλούς λόγους για να επισκεφθείς το Kora, ωστόσο τώρα τις γιορτές εκεί βρίσκεις και τα αγαπημένα σου, παραδοσιακά γλυκά με ενδιαφέροντα twists.
Εδώ θα έρθεις για koraμπιέδες - όπως τους αποκαλούν τους κουραμπιέδες τους -, που είναι τραγανοί και αφράτοι, με αρκετό καβουρδισμένο αμύγδαλο και αρωματική φρέσκια βανίλια. Στα μελομακάρονα πάλι, θα σε κερδίσει η ισορροπημένη γεύση και τα φίνα αρώματα από πορτοκάλι, κανέλα και γαρίφαλο, ενώ το πιο ιδιαίτερο στοιχείο που θα συναντήσεις εδώ είναι το καρύδι πεκάν, με το οποίο τα πασπαλίζουν.
Στο πλαίσιο αυτής της λογικής είναι και οι νέες προσθήκες στον κατάλογο, το babka - το γλυκό ψωμί που θυμίζει τσουρέκι - με spiced vanilla cream, καθώς και το πανετόνε με σοκολάτα γάλακτος και κάστανα γλασέ, αποτέλεσμα της συνεργασίας της έμπειρης ομάδας του Noble και του Kora.
Από μία σωστή λίστα χριστουγεννιάτικων γλυκών δεν θα μπορούσε να λείπει και η βασίλισσα της Πρωτοχρονιάς, η βασιλόπιτα, που με την πρώτη ματιά θυμίζει τούρτα. Πρόκειται για αρωματική βασιλόπιτα κέικ, με καρύδι και πορτοκάλι και επικάλυψη από κρέμα κάστανου. Αν περισσέψει κανένα κομμάτι μετά την αλλαγή του χρόνου, πράγμα απίθανο, συνοδεύει εξαιρετικά τον καφέ σου.
Kora
Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα 10673
Τηλέφωνο: 210-36.27.855
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 8:00-18:00. Σάββατο & Κυριακή 8:30-15:00