
Υλικά
για μία στρογγυλή φόρμα διαμ. 23 εκ.
- 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 500 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 250 ml χυμό πορτοκάλι, φρεσκοστυμμένο
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Για το γλάσο σοκολάτας
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
Λευκό, ημιαφρώδες Moscato με αρώματα λουλουδιών, όμορφο αφρισμό και πλούσια οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Moscato D’ Asti - Bava
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την εύκολη βασιλόπιτα κέικ με επικάλυψη λευκής σοκολάτας προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο Lurpak, χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί και στη συνέχεια, προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με τον χυμό πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και με σπάτουλα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της βασιλόπιτας. Βυθίζουμε στη βασιλόπιτα το φλουρί.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι που πρέπει να βγει καθαρό.
- Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από τον φούρνο, την ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσει και τη μεταφέρουμε στην πιατέλα που θα τη σερβίρουμε.
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο Lurpak, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μόλις η βασιλόπιτα γίνει χλιαρή απλώνουμε επάνω το γλάσο και τη διακοσμούμε με κλαδάκια γκι, από αυτά που βάζουμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.