Κάθε χρόνο, συνήθως στις αρχές της σεζόν, η εστίαση ανανεώνεται, με προσθήκες που σε κάνουν να τρέχεις να συμπληρώνεις και εσύ τη λίστα με όλα τα spots που θέλεις να ανακαλύψεις. Και εδώ που τα λέμε, η Αθήνα φροντίζει να μας δίνει συνεχώς λόγους να μην τη βαριόμαστε ποτέ και πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο που θέλεις να επισκεφτείς για καφέ, φαγητό και ποτό. Εδώ που τα λέμε, βρισκόμαστε στην εορταστική περίοδο και δεν προλαβαίνουμε τις νέες αφίξεις στην πόλη, που ξεφυτρώνουν η μία μετά την άλλη. Όρεξη να έχεις να δοκιμάζεις. 

Έτσι, στον Κεραμεικό άνοιξε τις πόρτες της μία γνήσια ιταλική osteria, ονόματι Osteria Mamma (Osteria Mama, Σαλαμίνος 64, Αθήνα) με σεφ την Ελένη Σαράντη και μία μεγάλη λίστα κρασιών από τον ιταλικό και όχι μόνο, αμπελώνα και μικρά πιάτα που τη συνοδεύουν.

Από τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις - επιστροφές, είναι η αναγέννηση της Αίγλης Ζαππείου, η οποία ετοιμαζόταν εδώ και καιρό πυρετωδώς, ανακαινίστηκε και ανανεώθηκε, διατηρώντας βέβαια πάντα την εκλεπτυσμένη αισθητική. Έτσι, πλέον λειτουργεί το Αίγλη Restaurant, ένας χώρος με γήινες αποχρώσεις, το στοιχείο της φύσης και μία γενικότερη φιλοσοφία που αποτυπώνεται και στις γεύσεις, και βέβαια την… αίγλη της. 

Αίγλη Ζαππείου

Το μενού κινείται σε μεσογειακά μονοπάτια και πιάτα επηρεασμένα από διεθνείς γεύσεις. Για καφέ, remote working και meetings, αλλά και απλά στιγμές χαλάρωσης σε ένα ήρεμο περιβάλλον λειτουργεί το Αίγλη All Day

Αίγλη Ζαππείου

Στα social κυκλοφορούν επίσης έντονα, posts και stories από το ινσταγκραμικό Cinapos (Cinapos, Ηρακλείδων 10, Αθήνα, τηλ. 210-71.03.030), το νέο εγχείρημα που επιμελείται ο Πάνος Ιωαννίδης, αυτή τη φορά με βάση τις εγχώριες γεύσεις, σε έναν ζεστό, ατμοσφαιρικό χώρο που εμπνέεται από την ελληνική παράδοση. 

Το Cinapos του Πάνου Ιωαννίδη

Το Cinapos του Πάνου Ιωαννίδη

Με αέρα λιμανιού και αυτή τη φορά εντός του εμβληματικού και πλήρως ανακατασκευασμένου, σύγχρονου και βιοκλιματικού Πύργου του Πειραιά «προσγειώθηκε» αυτή τη σεζόν ο γνωστός όμιλος του Nice n Easy. Το Nice n Easy Piraeus Tower (Nice n Easy Piraeus Tower, Ακτή Ποσειδώνος 2, τηλ. 210-42.20.199) απαρτίζεται μάλιστα όχι από ένα, αλλά από τέσσερα διαφορετικά concepts για όλα τα γούστα και κάθε στιγμή της ημέρας. 

Το Νice n Εasy Café, με χαλαρή ατμόσφαιρα που σερβίρει snacks, κέικ, σαλάτες και σάντουιτς, για να ξεκινήσεις τη μέρα σου παρέα με καφέ, το Νice n Εasy Bistro που φέρνει το γνωστό concept του Κολωνακίου στον Πειραιά, προσφέροντας πιάτα που συνδυάζουν τη μοντέρνα και παραδοσιακή κουζίνα με τη θέα στη θάλασσα. Το μενού του υπογράφει ο σεφ Γιώργος Νεστορίδης με τη συνεργασία των Άκη Αμυρά και Κώστα Αθανασίου. 

Nice n Easy Bistro στον Πύργο Πειραιά

Το Νice n Εasy Bistro φέρνει το γνωστό concept του Κολωνακίου στον Πειραιά και συγκεκριμένα στον πρόσφατα ανακατασκευασμένο και βιοκλιματικό Πύργο του Πειραιά.

Ακόμη, στον Piraeus Tower ο όμιλος θα φέρει το εστιατόριο Majestic, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του εντός των ημερών και όπως έχει αναφέρει ο όμιλος, θα θυμίζει τα σαλόνια πολυτελών κρουαζιερόπλοιων των δεκαετιών του ’60 και του ’70, με προσεγμένες λεπτομέρειες που παραπέμπουν σε εποχές χλιδής και κομψότητας. 

Τέλος, από την πρόταση του Nice n Easy δεν θα μπορούσε να λείπει και η νυχτερινή διασκέδαση, μέσα από το Cloud 9 Bar and Club, που τη μέρα θα λειτουργεί ως εστιατόριο, όμως όσο προχωρά η νύχτα θα μεταμορφώνεται σε ένα club με dj sets, cocktails και πανοραμική θέα. 

Επιστρέφοντας στο κέντρο της Αθήνας, το Napul’e Foccacceria (Napul’e Foccacceria, Πετράκη 30, Μοναστηράκι, τηλ. 210-33.16.161) αποτελεί κατά κάποιο τρόπο το μικρό «ξαδερφάκι» του ιταλικού εστιατορίου Napul’e της Βάρης και ήρθε να φέρει στο κέντρο τη δική του εκδοχή του ιταλικού street food. Εκεί προσφέρει τη διάσημη φοκάτσια του που γεμίζεται με, ιταλικά, κυρίως και κάποια ελληνικά προϊόντα και άλλες λιχουδιές του χεριού α λα ιταλικά, όπως τα χειροποίητα arancini.

Napul'e Foccacceria

Napul'e Foccacceria

Για τους λάτρεις της ψαροφαγίας, το Iώdio (Iώdio, Λουκιανού 36, Αθήνα, τηλ. 213-02.63.656), ένα καθαρόαιμο εστιατόριο για ψάρι και πιάτα με θαλασσινά άνοιξε τις πόρτες του πολύ πρόσφατα στο Κολωνάκι, από τη βραβευμένη με 2 αστέρια Michelin σεφ, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και τους γνωστούς στον χώρο της εστίασης, επιχειρηματίες, Χάρη Σπύρου και Γιάννη Σαλπέα. Το μενού βασίζεται στην εποχικότητα του ψαριού ενώ εκεί θα βρίσκουμε και πιάτο ημέρας με άρωμα θάλασσας βέβαια. 

Από την άλλη, talk of the town έχει γίνει με το που άνοιξε το Manari (Manari, Πλ. Αγίων Θεοδώρων 3, τηλ. 215-21.53.804), το νέο δημιούργημα του Άρη Βεζενέ και του Λέλου Γεωργόπουλου που άνοιξε τις πόρτες του στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων κάπου στα μέσα Σεπτεμβρίου, σε ένα απόλυτα ρετρό σκηνικό που θυμίζει παλιά Ελλάδα. Μία γνήσια ταβέρνα που σερβίρει το κλασικό πατροπαράδοτο κρέας, όπως κοκορέτσι, κοψίδια και άλλους αγαπημένους μεζέδες, που αποτελούν πρωταγωνιστές, μέσα σε ένα απόλυτα folklore σκηνικό που το κάνει μία από τις πιο ηχηρές αφίξεις του φθινοπώρου.

Το Manari του Άρη Βεζενέ

Το Manari του Άρη Βεζενέ

Στην καρδιά του κέντρου ουρές στήνονται εδώ και καιρό για την Κάψα, απ' όταν ο Χριστόφορος Πέσκιας αποφάσισε να μην μας παρουσιάσει αυτή τη φορά περίτεχνες συνταγές και περίπλοκες γαστρονομικές προτάσεις, αλλά να βασιστεί στο σουβλάκι, το απόλυτο ελληνικό street food και να του προσθέσει τις δικές του πινελιές. Εκεί γυρίζουν καθημερινά ζουμεροί, χειροποίητοι γύροι, όσο ψήνονται με τρόπο ευλαβικό από κάρβουνα και όχι σε γκριλιέρα, εξ ου και «Κάψα». Μεγάλος πρωταγωνιστής είναι βέβαια και το καλαμάκι, το οποίο επίσης ψήνεται στα κάρβουνα.

Η Κάψα του Χριστόφορου Πέσκια

Η πολυσυζητημένη Κάψα ετοιμάζει χειροποίητο γύρο και καλαμάκι που ψήνονται ευλαβικά στα κάρβουνα.

Η Κάψα του Χριστόφορου Πέσκια

Ο Χριστόφορος Πέσκιας αποφάσισε να βασιστεί στο απόλυτο ελληνικό street food και να του προσθέσει τις δικές του πινελιές.



Στα νότια προάστια, το Lykovrisi (Lykovrisi, Γρηγ. Λαμπράκη 34, Γλυφάδα, τηλ. 210-96.19.521) - αδελφάκι του ομώνυμου εστιατορίου του Κολωνακίου - υποδέχεται εδώ και λίγο καιρό το κοινό του πολύ κοντά στο κέντρο της  Γλυφάδας το, για πιο premium καταστάσεις και all day φιλοσοφία, σε έναν χώρο που κυριαρχούν οι γήινοι τόνοι και προσφέρεται για καφέ και brunch, μέχρι ποτό και πιάτα βασισμένα στην ελληνική κουζίνα.

Η Λυκόβρυση στη Γλυφάδα

Στην ίδια περιοχή και στο ολοκαίνουργιο Ace Hotel & Swim Club Athens, το πρώτο μάλιστα της εν λόγω εταιρίας φιλοξενίας στην Ευρώπη, μας συστήνεται ένα ντελικάτο all day bistro, ονόματι Sebastian (Sebastian, Αρτεμισίου 1, τηλ. 210-02.20.176), με επιρροές από Παρίσι και Νέα Υόρκη. Στο τιμόνι της κουζίνας ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα που γνωρίζουμε από Άλφιcon στο Παγκράτι και αργότερα το Esthio, με τις βαλκανικές γεύσεις στο Κουκάκι.

Έτσι, ήδη με το που μπήκε το φθινόπωρο και ακόμη περισσότερο τώρα, τα αγαπημένα στέκια για ποτό και την απόλυτα χαλαρωτική after office συνήθεια του aperitivo - που τείνει να γίνει λατρεία στην Αθήνα - έχουν γεμίσει, τα πεζοδρόμια έχουν πάρει και πάλι ζωή και τα bars της πόλης γεμίζουν από νωρίς, παρά το κρύο που τελευταία είναι τσουχτερό. Σε αυτό το κλίμα, η ταχύτατα ανερχόμενη γειτονιά του Νέου Κόσμου έχει αποκτήσει εδώ και καιρό μία νέα άφιξη για όλους τους λάτρεις του απεριτίβο, του χαλαρού ποτού που πάντα πάει παρέα με το ανάλογο τσίμπημα. Το Amore Spritzeria (Amore Spritzeria, Μεναίχμου 1-3, τηλ. 210-92.17.306) όπως ονομάζεται, κάνει εδώ και κάποιο καιρό τον γύρο του Instagram, και στο παρουσιάζει στη λίγο πιο «τσιπουρομεζοεκδοχή» του, αφού το spritz σου μπορεί να συνδυαστεί με μεζέδες όπως η πίκλα και το κρεμμύδι τουρσί, τα ελληνικά ντοματίνια και τυριά.

Δεν ήταν δυνατόν να μην έχουμε έστω μία άφιξη που να αφορά στο κρασί. Και το όνομα αυτής Fellos wine bar & spritz (Φελλός, Κολοκοτρώνη & Βασιλικής, τηλ. 210-32.31.187) που βρήκε τη θέση του στο Σύνταγμα, έγινε πολύ γρήγορα στέκι και αποτελεί ιδανική επιλογή για after office κρασί και spritz, χαλάρωση και κουβέντα. Προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιού και μικρά πιάτα για το απαραίτητο τσιμπολόγημα, τα οποία έχει επιμεληθεί ο σεφ Ηλίας Μπαλάσκας.

Φελλός στην Κολοκοτρώνη

Φελλός στην Κολοκοτρώνη

Ο Λέλος Γεωργόπουλος, που βρίσκεται πίσω από κάποια από τα πιο διάσημα μαγαζιά της Αθήνας (The Clumsies, Odori, Theory Bar) μαζί με μία δυνατή ομάδα, που περιλαμβάνει τον σεφ Μιχάλη Μερζένη,  έχει φέρει στο Παγκράτι τον Άσωτο (Άσωτος, Αμύντα 6, Αθήνα, τηλ. 210-72.13.720), με ελληνική κουζίνα που προέρχεται από υλικά από Έλληνες παραγωγούς. 

Στα new entries του γαστρονομικού χάρτη της Αθήνας μπήκε αυτή τη σεζόν και η Μουσουρλού (Μουσουρλού, Λεωφόρος Κύπρου 70, Βύρωνας, τηλ. 210-76.63.470) του Ηλία Σκουλά, ένας γαστροκαφενές στον Βύρωνα, με πρωταγωνιστές το κεμπάπ και το ντονέρ. Ολόκληρος ο κατάλογος ωστόσο έχει αέρα πολίτικο και μερακλήδικες προτάσεις για τη μέση, από καβουρμά με κρέμα και αυγά, τζιγεροσαρμά, παστουρμά Αρμένικο και πολλά ακόμη. 

Για όποιον όμως αγαπά τη θέα από ψηλά, ποιος είπε ότι οι ταράτσες της Αθήνας είναι πια εκτός εποχής; Αν μάλιστα παρουσιαστούν με μία πιο σύγχρονη οπτική, αποτελούν το τέλειο σημείο ειδικά για afternoon εξόδους. Μάλλον αυτό σκέφτηκαν οι άνθρωποι της πιο πρόσφατης ταράτσας της πόλης, επί της οδού Μητροπόλεως. Και το όνομα αυτής… Ταράτσα (Ταράτσα, Μητροπόλεως 60, Σύνταγμα, τηλ. 211-00.80.660), απλά, λιτά και απέριττα. Θα έχεις θέα στην Πλάκα και βέβαια τον Παρθενώνα, θα πιείς κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί η ομάδα του viral The Bar in front of the bar, με συνοδευτικά πιάτα που εμπνέονται από την ελληνική κουζίνα με ξένες επιρροές.

Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης τώρα, στο ιστορικό κτίριο που στέγαζε το Tailor’s House άνοιξε τις πόρτες του το Lazy Duck (Lazy Duck, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα, τηλ. 210-32.35.388), ένα all day στέκι με urban design και διακόσμηση, όπου σερβίρεται καφές, μέχρι καλοφτιαγμένα cocktails. Το μενού όπως μάθαμε αποτελεί πόλο έλξης για τους απανταχού λάτρεις των σάντουιτς, με επιλογές που συνδυάζουν ελληνικές γεύσεις με διεθνείς. 

Το Lazy Duck στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Τo all day Lazy Duck πήρε τη θέση του στο ιστορικό κτίριο που στέγαζε το Tailor’s House.

Το Lazy Duck στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Το μενού αποτελεί πόλο έλξης για τους απανταχού λάτρεις των σάντουιτς, με επιλογές που συνδυάζουν ελληνικές γεύσεις με διεθνείς.

Αλλάζοντας εντελώς σκηνικό και σε street food φιλοσοφία, το αγαπημένο σάντουιτσάδικο Talking Breads των Εξαρχείων έχει αποκτήσει εδώ και λίγο καιρό ένα ακόμη μέλος στην οικογένειά του, αυτή τη φορά σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία, στο Σύνταγμα (Talking Breads, Απόλλωνος 3-5, Σύνταγμα, τηλ. 210-32.47.106)

Σε vegan μονοπάτια τώρα, μια δυνατή ομάδα που ήρθε και κατέπληξε για χρόνια τα νότια προάστια με το εναλλακτικό στυλ της στην κατά τα άλλα πιο «κυριλέ» περιοχή της Γλυφάδας, αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά της στο κέντρο. Το αγαπημένο των Γλυφαδιωτών Avit, έγινε F*cking Avit (F*cking Avit, Καλαμιώτου 8, Αθήνα, τηλ. 210-32.53.568), ανανεώθηκε, απέκτησε ένα σύγχρονο χώρο με αναβαθμισμένη αισθητική και μας περιμένει με τις πάντα σταθερές του αξίες, το brunch και τα φρεσκοφουρνισμένα viennoiserie, αλλά και τα κυρίως πιάτα του που περιλαμβάνουν ενδιαφέρουσες vegan παραλλαγές αγαπημένων πιάτων, από μουσακά, μέχρι burgers.

Στα ραντάρ μας μπήκε και ένα ακόμη σημείο του νότου, αυτή τη φορά στη Βούλα. Ο λόγος για το Potoο (Potoο, Πεζόδρομος Ποσειδώνος 12, Βούλα, τηλ. 213-09.93.515), το νέο δημιούργημα του Κωνσταντίνου Νιωτάκη που βρίσκεται πίσω από το πολυσύχναστο wine bar Cava Vegera και το εστιατόριο Salve επίσης στη Βούλα, στον πεζόδρομο της οδού Ποσειδώνος. Εκεί πήρε τη θέση του ένα νέο, street food concept – που λείπει μάλλον από την περιοχή - όπου βρίσκει κανείς burgers και hot dogs, μερικές διαφορετικές επιλογές σε κοτομπουκιές και σάντουιτς που συνοδεύονται από μια λίστα με κλασικά και ευρηματικά cocktails και κρασί. 

Το Potoo στη Βούλα

Επιστρέφοντας στο κέντρο, στη γειτονιά του Μετς, πλέον πέφτεις πάνω σε μία ταμπέλα που γράφει «Λογιστικά και κάτι ψιλά» και αυτό γιατί το Ευλαλία (Ευλαλία, Φρύνωνος 10, τηλ. 210-75.65.871), το χαλαρό καφενείο όπου θα πιείς μπίρες και ρακή με μεζεδάκια, από πατροπαράδοτο κρητικό ντάκο, μέχρι χοιρινά μπριζολάκια, στεγάζεται σε ένα πρώην λογιστικό γραφείο. Η απόφαση να διατηρηθεί η χαρακτηριστική ταμπέλα του, σε συνδυασμό με όλη τη ρετρό διάθεση, αποτελεί ίσως από τις πιο έξυπνες κινήσεις για ένα τέτοιου είδους στέκι, συνώνυμο της εξόδου μετά τη δουλειά.

Ένα γνήσιο μεζεδοπωλείο άνοιξε τις πόρτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας το Paleos (Paleos, Αδριανού 3, Θησείο, τηλ. 210-32.13.170) και συγκεκριμένα στο Θησείο, σε ένα κτίριο με ιστορία που ξεκινάει από το 1890 και από τότε σερβίρει ελληνικά αγαπημένα μεζεδάκια και μαμαδίστικα πιάτα, τα οποία ενίοτε απολαμβάνεις υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, όπως σε ένα γνήσιο κουτούκι. 

Αλλάζοντας εντελώς κλίμα και φιλοσοφία, πεταγόμαστε στην περιοχή του πάντα hot και επίκαιρου Κουκακίου για να γνωρίσουμε το Señor Picante (Señor Picante, Φαλήρου 40, τηλ. 211-00.19.989) που ξεφεύγει από κάθε μεξικάνικο που μέχρι τώρα ήξερες, αφού πρόκειται για μία γνήσια birrieria και μόνο που το βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια. Ο νέος ειδικός των birria tacos προσφέρει χρυσαφένιες τορτίγιες που προσφέρουν μία πρωτόγνωρη για τα αθηναϊκά δεδομένα εμπειρία, αφού θα δεις να γεμίζονται με σιγομαγειρεμένο κρέας σε πικάντικη σάλτσα, αλλά και τον πολύτιμο ζωμό από δίπλα, για να βουτάς χωρίς τελειωμό.

Senor Picante birrieria

Senor Picante birrieria

Το Παγκράτι ως γνωστόν δεν σταματά ποτέ να μας φέρνει νέο αίμα, γι’ αυτό εδώ και λίγο καιρό στη λίστα με τις νέες διευθύνσεις του έχει προστεθεί το Coterie (Coterie, Βρυάξιδος 9, τηλ. 697-08.34.270), που όπως φαίνεται τα συνδυάζει όλα - από specialty café και brunch, μέχρι πιάτα για τη μέση που συνοδεύουν κοκτέιλς και κρασί ή απεριτίβο- και φιλοδοξεί να μας κρατήσει εκεί όλη τη μέρα. 

Ανεβαίνοντας στα βόρεια, ο Γιάννης Λουκάκος έχει δημιουργήσει στην αγαπημένη του πλατεία Χαλανδρίου και ακριβώς δίπλα στο διαχρονικό Ψωμί και Αλάτι, ένα ακόμη γαστρονομικό «παιδί» του, αυτή τη φορά βαδίζοντας σε ελληνικά μονοπάτια. Στο Alimia (Alimia, Πλατεία Ελευθερωτών 8, τηλ. 211-75.08.215) σερβίρονται πιάτα που βασίζονται στα παραδοσιακά μας προϊόντα και σε γνήσιες, μαμαδίστικες συνταγές και ελληνικούς μεζέδες. Από παστίτσιο και τυροκαυτερή, μέχρι κεφτεδάκια με σάλτσα και τηγανητές γαρίδες. Μενού βασισμένο στην απλότητα και την αυθεντικότητα, αλλά δοσμένη με πιο εστιατορικές πινελιές του γνωστού σεφ. 

To Alimia στο Χαλάνδρι

Το Alimia στο Χαλάνδρι

Όπως έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, οι φετινές αφίξεις τα έχουν όλα και από τη λίστα με τις νέες διευθύνσεις δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί και μία αυθεντική pub που είναι αυτό που λέμε «ταμάμ» για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, αλλά και για χαλαρωτικά βράδια στην αυλή της, όσο ο καιρός το επιτρέπει. Ανεβαίνοντας στα βόρεια και συγκεκριμένα στην Άνοιξη, θα δεις αυτό το κλασικό σκηνικό της pub του εξωτερικού με cozy ατμόσφαιρα, ξύλινη διακόσμηση και χαμηλό φωτισμό όπου θα δοκιμάσεις all time classic γεύσεις όπως burgers και άλλα finger food. Πίσω από το Peanuts (Peanuts, Λεωφ. Μαραθώνος 54 & Αγίου Αθανασίου, τηλ. 210-62.69.000) βρίσκονται ο Χρήστος Ευκρατίδης που συνδέθηκε με κάποια από τα πιο hot και διαχρονικά σημεία της πόλης, όπως το Νoel και το Drunk Sinatra (πρώην ιδιοκτήτης) και ο Κώστας Τσίτσας που προέρχεται από τον κλάδο των εκδόσεων και των media.

Το Sister (Sister, Περικλέους 11, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210-67.56.845), το οποίο είναι πολύ πιθανό ήδη να έχεις δει στο Νέο Ψυχικό, ονομάστηκε έτσι μάλλον γιατί είναι το αδελφάκι του γνωστού ταϋλανδέζικου Buba Bistro του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη στην Κηφισιά, με family style πιάτα εμπνευσμένα από διάφορες κουζίνες της Ασίας και βέβαια κλασικά cocktail. 

Το Sister στο Νέο Ψυχικό

Ένα ακόμη καλό νέο για τους φίλους της ασιατικής κουζίνας, αφού από τα βόρεια και συγκεκριμένα το πολυκατάστημα Golden Hall αλλά και ένα ακόμη spot στην Κηφισιά, ήρθε στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα την πολυσύχναστη Αιόλου, το ασιατικό Wagamama (Wagamama, Αιόλου 46, Αθήνα, τηλ. 210-33.11.111), με τα πληθωρικά donburi bowls του, τα κρεμώδη κάρι του, τα ramen τα noodles και όσα άλλα ετοιμάζει, για να προσεγγίσει ακόμη μεγαλύτερο κοινό εκτός βορείων. 

Στα Βριλήσσια πρόσφατα απέκτησε το δικό του μπεργκεράδικο και ο ραδιοφωνικός παραγωγός αλλά και γνωστός από το Youtube, Νικόλας Ράπτης. Το The Burger Dudes (The Burger Dudes, Θέτιδος 1, Βριλήσσια, τηλ. 210-80.35.326) είναι ένα καθαρόαιμο φαστφουντάδικο που φτιάχνει smash burgers και άλλες κολασμένες επιλογές American style. 

 Στις νέες εξελίξεις, ειδήσεις μας έφερε και ο Άνταμ Κοντοβάς, ο οποίος έχει αναλάβει πλέον την επιμέλεια του νέου μενού για το διάσημο Rock ‘n’ Roll στο Κολωνάκι.

Τι έρχεται σύντομα 

Στη γειτονιά των Ιλισίων ετοιμάζεται το Quinn’s, ένα νέο γνήσιο μπάρ, ενώ ένα ακόμη περιμένουμε στην Αιόλου εκεί όπου φτάνει τη Σταδίου, από την ομάδα του ήδη πετυχημένου Abstract του Παγκρατίου. Μένοντας στο κεφάλαιο μπαρ, οσονούπω αναμένεται να μας συστηθεί και ένα ιδιαίτερο μέρος με δυνατό σημείο τις… μουσικές του, το Hi-Fi Bar που θα βρει τη θέση του στην απόλυτα urban Κυψέλη.

Και για όλους όσους νοσταλγούν τις κλασικές, καθαρόαιμες πιτσαρίες των παιδικών μας χρόνων, η αλυσίδα Pizza Hut που σήμανε τέλος εποχής από τη χώρα μας το 2020, κλείνοντας 16 καταστήματα, μετά από απόφαση της διαχειρίστριας Food Plus, σύμφωνα με την οποία η δραστηριότητά της στην Ελλάδα δεν είναι πια βιώσιμη, όπως έχει ανακοινωθεί ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή, αυτή τη φορά υπό την ομπρέλα του κυπριακού ομίλου PHC που διαχειρίζεται ήδη περί τα 120 εστιατόρια σε Ελλάδα και Κύπρο (μεταξύ των οποίων και τα Wagamama, που αναφέραμε παραπάνω). Το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας μάλιστα βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή στο Παγκράτι, στο σημείο όπου στεγαζόταν το θρυλικό καφέ «Λέντζος».